Ειδήσεις

Γιατί διακόπηκαν οι έρευνες για το μικρό Μπεν

Nέα τροπή στην υπόθεση καθώς διακόπηκαν προσωρινά οι έρευνες για το μικρό Μπεν.

Διακόπηκαν προσωρινά οι έρευνες για το μικρό Μπεν, εξαιτίας των ρωμαϊκών τάφων που ανευρέθηκαν στην περιοχή που διεξαγόταν η ανασκαφή.  

Οι έρευνες, που ξεκίνησαν την περασμένη Δευτέρα από κλιμάκιο της βρετανικής αστυνομίας, διακόπηκαν προσωρινά, ύστερα από απαίτηση του ιδιοκτήτη του οικοπέδου όπου διεξάγονται.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΑΡΧΑΙΟΙ ΤΑΦΟΙ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΩΝ ΑΝΑΣΚΑΦΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΕΝ

Όπως έγινε γνωστό, ο ιδιοκτήτης του οικοπέδου προσέφυγε σήμερα το μεσημέρι στις δικαστικές αρχές της Κω, ζητώντας να διακοπούν οι έρευνες. Αναμένεται όμως, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ύστερα από συνεννόηση των δικαστικών αρχών με τις αρχαιολογικές υπηρεσίες, να επιτραπεί η συνέχιση των ερευνών, πιθανόν και εντός της ημέρας.

Αξιοσημείωτο είναι ότι οι έρευνες, από την πρώτη μέρα που ξεκίνησαν, παρακολουθούνται από εκπρόσωπο της αρχαιολογικής υπηρεσίας, επειδή υπήρχαν, εξαρχής, εκτιμήσεις για ανεύρεση αρχαιοτήτων.

Μέχρι τώρα πάντως, παρά τις μεθοδικές και εντατικές έρευνες των Βρετανών αστυνομικών, δεν έχουν βρεθεί στοιχεία που να τεκμηριώνουν την μαρτυρία ότι ο μικρός Μπεν, πριν από 25 χρόνια είχε τραυματιστεί θανάσιμα από εκσκαφέα που πραγματοποιούσε εργασίες στην συγκεκριμένη περιοχή.

Το κλιμάκιο της βρετανικής αστυνομίας είναι αποφασισμένο να συνεχίσει τις έρευνες, τόσο στον συγκεκριμένο χώρο, όσο και στην ευρύτερη περιοχή.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σχόλια