Ειδήσεις

Η απόφαση για τον απολυμένο του Ευρωπαϊκού σχολείου

Δεν «άναψε»  τελικά πράσινο φως για την επαναπρόσληψη από το Ευρωπαϊκό Σχολείο Ηρακλείου του συμβασιούχου εκπαιδευτικού, ο οποίος - όπως είχε καταγγείλλει - είχε πέσει θύμα αυθαιρεσίας και συνδικαλιστικής δίωξης από την Περιφερειακή Διεύθυνση Κρήτης.

Όπως είχε ανακοινώσει ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης, Γιώργος Τερζάκης, η αρμόδια Επιτροπή θα επανεξέταζε την αίτηση "θεραπείας" του καθηγητή Πάνου Καραγιώργου καθώς αρχικά είχε κριθεί ότι ο συγκεκριμένος υποψήφιος δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις, καθώς δεν είχε όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Ωστόσο την Παρασκευή η απάντηση ήταν αρνητική στο θέμα της επαναπρόσληψης του εκπαιδευτικού αφού όπως υποστηρίζει ο κ.Τερζάκης δεν ζητήθηκε μόνο από τον εν λόγω εκπαιδευτικό, συγκεκριμένη βεβαίωση  . Μάλιστα πλέον θα γίνει συνολικός έλεγχος για όσους δεν έχουν τη συγκεκριμένη πιστοποίηση ,και εφόσον διαπιστωθούν ελλείψεις ,θα αλλάξουν οι λίστες των εκπαιδευτικών .

Για συνδικαλιστική δίωξη μιλούσε ο εκπαιδευτικός

Εκ διαμέτρου αντίθετη διάσταση στο θέμα είχε δώσει μιλώντας στην εφημερίδα "Νέα Κρήτη" ο κ. Καραγιώργος καθώς είχε τονίσει  «αυτό που ζητάω, καθώς και τα σωματεία που καταγγέλλουν τη συνδικαλιστική δίωξη, που πληθαίνουν διαρκώς, είναι να αρθεί η συνδικαλιστική δίωξη, να επαναπροσληφθώ, με ένταξή μου στον πίνακα "Μαθηματικοί ΔΕ (φυσικοί ομιλητές)", καθώς και να αξιολογηθούν αντικειμενικά τα τυπικά μου προσόντα για τον πίνακα "Φυσικοί ΔΕ (φυσικοί ομιλητές)"».

Στο ίδιο μήκος κύματος είχε κινηθεί και η ανακοίνωση που εξέδωσε η Γραμματεία του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Ηρακλείου, που έκανε λόγο για συνδικαλιστική δίωξη, καθώς ο εν λόγω καθηγητής «είναι από τους μαχόμενους εκπαιδευτικούς, με ενεργό συμμετοχή στις κινητοποιήσεις του κλάδου, ενώ πρωτοστάτησε στην οργάνωση των κινητοποιήσεων εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών του ΣΕΠ τον Οκτώβριο-Νοέμβριο 2015, λόγω εκρηκτικών ελλείψεων εκπαιδευτικών στο σχολείο».

Ρεπορτάζ : Ράνια Μωραϊτη - Νικόλας Αγγελίνος

Σχόλια