Ειδήσεις

Toυρκία: Απαγόρευσαν παιδικό κανάλι λόγω...τρομοκρατίας

Ακόμη και παιδικά κανάλια απαγόρευσε ο Ερντογάν! Αυτή τη φορά στο στόχαστρο της πολιτικής του βρέθηκαν δέκα κουρδικά τηλεοπτικά κανάλια.

Ακόμη και παιδικά κανάλια απαγόρευσε ο Ερντογάν! Αυτή τη φορά στο στόχαστρο της πολιτικής του  βρέθηκαν δέκα κουρδικά τηλεοπτικά κανάλια, μεταξύ των οποίων ένα παιδικό κανάλι το ZarokTV, το οποίο μεταδίδει μόνο κινούμενα σχέδια.

Με κυβερνητική απόφαση ζητήθηκε από την TURKSAT- υπεύθυνη για το ψηφιακό και δορυφορικό πρόγραμμα στην Τουρκία- να σταματήσει να μεταδίδει το πρόγραμμα των εν λόγω καναλιών καθότι η κυβέρνηση θεωρεί πως «προωθούντην τρομοκρατία».

Προωθούν «αποσχιστικές απόψεις»

Συγκεκριμένα η κυβέρνηση δήλωσε πως τα καρτούν του καναλιού, το οποίο είναι το μοναδικό κανάλι που εκπέμπει παιδικά στην κουρδική γλώσσα, προωθούν «αποσχιστικές απόψεις». Ωστόσο, η απόφαση έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις στους Κούρδους της Τουρκίας καθότι η κουρδική δεν διδάσκεται στο σχολείο και η χρήση της από άλλα μέσα είναι περιορισμένη, με το ZarokTV να δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά με κουρδική καταγωγή να εξοικειωθούν και να μάθουν τη γλώσσα.

 Υπενθυμίζεται πως για περισσότερο από τέσσερις δεκαετίες η τουρκική κυβέρνηση πολεμά το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (ΡΚΚ) το οποίο ζητά περισσότερα δικαιώματα για τους Κούρδους της Τουρκίας.

Έτσι αποδεικνύεται σύμφωνα με το topontiki.gr ότι η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης που έχει κηρυχθεί στην χώρα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, αποτελεί την καλύτερη αφορμή για τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να απαλλαγεί από στοιχεία και πολιτικές που θεωρεί ότι μπορεί να απειλήσουν την κυριαρχία του στην πολιτική σκηνή της χώρας.

Σχόλια