Ειδήσεις

Υπόθεση Μπεν: Λύση στο μυστήριο με τα οστά

Λύση στο μυστήριο με τα οστά , όχι όμως και στο μυστήριο του Μπεν, φαίνεται ότι βρήκαν οι ερευνητές, στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται στην Κω.

Λύση στο μυστήριο με τα οστά , όχι όμως και στο μυστήριο του Μπεν, φαίνεται ότι βρήκαν οι ερευνητές, στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται στην Κω. Ανακάλυψαν 4-5 αρχαίους τάφους ηλικίας 2.000 ετών ,αν και το έργο των ερευνητών δυσκολεύει πλέον η ανακάλυψη των τάφων , μιας και πλέον πρόκειται για αρχαιολογικό χώρο και το βρετανικό κλιμάκιο δεν μπορεί να σκάψει βαθύτερα σε εκείνο το σημείο - οι υπεύθυνοι της έρευνας δεν πτοούνται και θα συνεχίσουν σε άλλο σημείο τις προσπάθειές τους.

Σε μια δεξαμενή αποβλήτων εστιάζουν τώρα οι Βρετανοί αστυνομικοί που συνεχίζουν για πέμπτη ημέρα τις έρευνες στην Κω προκειμένου να ξετυλίξουν το κουβάρι της εξαφάνισής του μικρού Μπεν Νίνταμ, τα ίχνη του οποίου έχουν χαθεί από το 1991.

Ήδη μέλη της ομάδας των Βρετανών αστυνομιικών πραγματοποίησαν την πρώτη κατάβαση στη δεξαμενή με ειδικές στολές και αναπνευστικές συσκευές προκειμένου να συλλέξουν δείγματα τα οποία θα σταλούν για ανάλυση σε ειδικά εργαστήρια της Βρετανίας.

Μέχρι στιγμής σύμφωνα με το protothema.gr έχουν βρεθεί πολλά οστά, όπως περίμενε άλλωστε το βρετανικό κλιμάκιο που βρίσκεται στη χώρα μας, για τα οποία όμως ο εργαστηριακός έλεγχος έδειξε πως ανήκουν σε ζώα.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΠΕΝ: ΒΡΗΚΑΝ ΙΧΝΗ ΑΠΟΣΥΝΘΕΣΗΣ

Το πρωί της Πέμπτης έγινε γνωστό ότι στο χωράφι εντοπίστηκαν σημάδια αποσύνθεσης τα οποία όμως πιθανολογείται ότι προέρχονται επίσης από ζωικούς οργανισμούς με τις έρευνες να συνεχίζονται αμείωτες στον χώρο που υπέδειξε στις βρετανικές Αρχές ο μάρτυρας κλειδί που έκανε λόγο για πιθανό θάνατο του νήπιου σε ατύχημα.

Ανάλυση στα βρετανικά εργαστήρια

Στα βρετανικά εργαστήρια με τα οποία συνεργάζονται οι Βρετανοί αστυνομικοί και τα οποία έχουν ασχοληθεί με υποθέσεις όπως η 11η Σεπτεμβρίου και η τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο, στάλθηκε δείγμα χώματος προκειμένου να διαπιστωθεί από που προέρχονται τα σημάδια αποσύνθεσης.

Ο επικεφαλής της έρευνας, Τζον Κάζινς, τόνισε ωστόσο ότι παρά τα εμπόδια, η ανασκαφή μπορεί να συνεχιστεί σε άλλα σημεία του οικοπέδου. «Σίγουρα υπάρχει περισσότερη δουλειά που πρέπει να γίνει στο σημείο αυτό, όμως δεν θα πρέπει να αποτελέσει λόγο για να καθυστερήσει η δουλειά μας σε άλλα σημεία του οικοπέδου» είπε χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα η οικογένεια του Μπεν παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τις έρευνες στην περιοχή περιμένοντας να δοθεί μία απάντηση στη μυστήριο που 25 χρόνια τώρα δεν έχει λυθεί.

Σχόλια