default-image

Μ.Πεπόνης: Λεονταρισμοί Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό

Κρήτη
Μ.Πεπόνης: Λεονταρισμοί Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διαβεβαιώσεις του Υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου ότι το μέτωπο του ασφαλιστικού έχει κλείσει από την πρώτη αξιολόγηση και δεν πρόκειται να ανοίξει ξανά, ό,τι κι αν λέει ή ζητά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Είπε πως οι αξιώσεις του Ταμείου στο ασφαλιστικό δεν υποστηρίζονται ούτε από τους ευρωπαίους εταίρους, οι οποίοι δεν ζητούν επανέναρξη της διαπραγμάτευσης για το ζήτημα και πρόσθεσε: ''Το ΔΝΤ θα χτυπιέται κάτω γιατί δεν του αρέσει, αλλά [το ασφαλιστικό] δεν αλλάζει''.

''Λεονταρισμοί οι δηλώσεις του υπουργού μέχρι να μας τραβήξουν το αυτί'' η άμεση απάντηση του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Λασιθίου και μέλους της ΓΣΕΕ Μανόλη Πεπόνη στο Ράδιο 9,84.

Στα Χέρια Κατρούκλαλου το πόρισμα της επιτροπής σοφών για τα εργασιακά.

Επιφυλακτικός και με το πόρισμα της επιτροπής σοφής για τα εργασιακά λέγοντας ότι οι θεσμοί δεν δεσμεύονται στην πολιτική τους από τέτοιου είδους πορίσματα.

Σε νεώτερες δηλώσεις του για τα εργασιακά επίσης ο υπουργός εργασίας και στην εθνική αντιπροσωπεία ανέφερε: ''Αν δεν μπορέσουμε αναστρέψουμε την απορύθμιση εργασιακών δεν πρέπει να λεγόμαστε Αριστερά. 

''Πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να αναστρέψουμε την απορύθμιση των εργασιακών για πρώτη φορά στη διάρκεια της εξαετίας'' εκτίμησε ο υπουργός Εργασίας. 

Παράλληλα, σημείωσε : ''Έως το τέλος του έτους προσπαθούμε να βρούμε τρόπο, κρατώντας ίδιο ύψος δαπάνης, να εξορθολογήσουμε το σύστημα''.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News