Ειδήσεις

Κατάθεση – κόλαφος: Δεν δείχνει μεταμέλεια ο πατέρας

Με τις καταθέσεις των ψυχιάτρων που εξέτασαν τον 28χρονο πατέρα της μικρής Άννυ, ολοκληρώθηκε η διαδικασία στο Πρωτοβάθμιο Κακουργιοδικείο. Τα στοιχεία των καταθέσεων ξεπερνούν τα όρια της ανθρώπινης λογικής, καθώς ο πατέρας της 4χρονης φαίνεται να μη δείχνει ίχνος μεταμέλειας για την αποτρόπαια πράξη του.

Να σημειωθεί ότι το πρωί της Πέμπτης επιβεβαιώθηκε η είδηση ότι η μικρή Άννυ ήταν ζωντανή όταν τεμαχίστηκε, εξαιτίας του γεμάτου με αίμα διαμερίσματος - κολαστηρίου της οδού Βόδα, με τον κατηγορούμενο να υποστηρίζει ότι το αίμα προήλθε από τραυματισμό της 8χρονης: «Όταν το παιδί μπήκε στο μπάνιο έπεσε και ράγισε τη μύτη του», ανέφερε.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η 8ΧΡΟΝΗ ΤΕΜΑΧΙΣΤΗΚΕ ΖΩΝΤΑΝΗ - ΦΡΙΚΙΑΣΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ

Σάββας και Νικολάι «Κάτι κρύβουν»

Οι ψυχίατροι Ματθαίος Εξάρχου και Γιάννης Παπαδάτος, που εξέτασαν τον πατέρα της μικρής, υποστήριξαν στο δικαστήριο πως ο κατηγορούμενος δεν έχει το ακαταλόγιστο.

Συγκεκριμένα, ο καθηγητής Γιάννης Παπαδάτος αναφέρθηκε στην εκτίμησή του πως τόσο ο πατέρας όσο και συγκατηγορούμενος του Νασίφ Αχμεντόφ (ή Νίκι) έχουν αποκρύψει κάτι: «Κάτι κρύβουν. Ποιος μπορεί να ξέρει; Σεξουαλικού τύπου ίσως. Αυτό είναι κάτι που είναι προσωπική μου άποψη με βάση τις ψυχιατρικές μου γνώσεις και την εμπειρία μου».

Ερωτηθείς από Έδρας αν ενδέχεται να τίθεται θέμα εμπορίας οργάνων, ο καθηγητής απάντησε αρνητικά και συμπλήρωσε: «Κάτι έγινε δεν ξέρω, το ξέρουν οι κατηγορούμενοι και δεν το λένε. Δε είναι αποτέλεσμα της προσωπικότητας του. Δεν αποκλείω να συμμετείχε σε μια αρνητική πράξη για την 'Αννυ. Αυτό, όμως, που έκανε εντύπωση είναι ότι εμμέσως ο Σάββας μου είπε ότι ο Νικολάι μπορεί κάτι να του έκανε στο παιδί. Φάνηκε σαν κάτι να ήθελε να πει αλλά δεν μου το είπε», συμπλήρωσε ο κ. Παπαδάτος.

Τεμάχισε την κόρη του, επειδή ήταν βαριά

Ο κ. Εξάρχου, που εξέτασε τον κατηγορούμενο με ανακριτική εντολή , έκανε λόγο για «απύθμενη σκληρότητα» ενώ υποστήριξε πως «Δεν εμφανίζει ίχνη μεταμέλειας γιατί εκλογικεύει το γεγονός πως έβλαψε άλλους».

Όπως ανέφερε ο ψυχίατρος, όταν ρώτησε τον πατέρα της 'Αννυ γιατί δεν πήρε το παιδάκι να πάει να το θάψει αντί να το τεμαχίσει, εκείνος του απάντησε πως δεν μπορούσε γιατί «Ήταν βαρύ». Κατά την εκτίμηση του γιατρού «Μάλλον φοβόταν, όχι όμως τόσο την αστυνομία όσο την μητέρα της, μη το μάθει. Φοβόταν μη μάθει ότι πέθανε η 'Αννυ… Απύθμενη σκληρότητα!».

Ο κ. Εξάρχου υποστήριξε πως ο κατηγορούμενος είναι ένας «επιθετικός άνθρωπος» που είχε συχνούς διαπληκτισμούς με τη σύντροφό του, ενώ επεσήμανε ότι ο κατηγορούμενος του είπε πως τεμάχισε το κοριτσάκι ακολουθώντας τις συμβουλές του συγκατηγορουμένου του Νικολάι, για να μην βρεθεί το πτώμα, καθώς είχε ανοιχτούς λογαριασμούς με την αστυνομία αλλά και γιατί φοβόταν την γυναίκα του. Κατά τον μάρτυρα, ο πατέρας της 'Αννυ είχε μια ήπια τοξικομανία με καθημερινή χρήση ηρωίνης τα τελευταία 3 χρόνια.

Ο ψυχίατρος ρωτήθηκε αν θα μπορούσε ο κατηγορούμενος να φθάσει σε φόνο για κάποια ασήμαντη αφορμή και απάντησε πως: «Σπάνια αυτοί οι άνθρωποι φτάνουν στον φόνο. Όπως αναφέρεται μάλιστα στη διεθνή βιβλιογραφία έχουν πολύ καλή λεκτική επικοινωνία. Μπορούν εύκολα να πείσουν κάποιον άλλο να κάνει άνομες πράξεις».

Τι επώθηκε στο δικαστήριο

Πρόεδρος: Από ψυχιατρικής άποψης υπήρχε κίνδυνος για τη ζωή του παιδιού από τη στιγμή που έμεινε με τον πατέρα του;

Ψυχίατρος: Όχι δεν υπήρχε. Θα μπορούσε να προσέχει το παιδί του, έστω και για λίγο. Αυτοί οι χαρακτήρες δεν νομίζω ότι μπορούν να επιτεθούν σε παιδιά και μάλιστα δικά τους. Θα μπορούσαν να επιτεθούν σε ενήλικες.

Πρόεδρος: Στην σύζυγο του πως επιτέθηκε;  

Ψυχίατρος: Με τη σύζυγο θα μπορούσε να έχει άλλες διαφορές, σεξουαλικές, οικονομικές.

Πρόεδρος: Πως εξηγείται ο τεμαχισμός από ψυχιατρικής απόψεως, τον οποίο έχει ομολογήσει και ο ίδιος ο κατηγορούμενος;

Ψυχίατρος: Δεν υπάρχει βιβλιογραφία στη κατάταξη των ψυχικών νόσων για αυτό το πράγμα.

Πρόεδρος: Άρα δεν θεωρείται ότι υπάρχει ψυχική νόσος, όταν κάποιος πάει να τεμαχίσει το παιδί του.

Ψυχίατρος: Όχι. Τι να πω; Ήθελε να εξαφανίσει τα στοιχεία. Στη παγκόσμια ψυχιατρική κατάσταση ψυχικών νόσων δεν υπάρχει κάτι που να λέει πως όποιος τεμαχίσει το παιδί του πάσχει από αυτό. Εδώ είναι κάτι άλλο. Έχει στο μυαλό του κάποιος ένα σχέδιο, θα κάνω αυτό για να μην πάθω εγώ κάτι.

Η δίκη συνεχίζεται αύριο.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σχόλια