default-image

Βγήκαν στους δρόμους σήμερα οι Ιεραπετρίτες

Κρήτη
Βγήκαν στους δρόμους σήμερα οι Ιεραπετρίτες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Δήμος Ιεράπετρας αντέδρασε με συγκέντρωση διαμαρτυρίας το πρωί της Πέμπτης, στην επικείμενη αναδιάρθρωση των τοπικών Αστυνομικών Υπηρεσιών, στο κλείσιμο του γραφείου της ΔΕΗ και στη συνεχιζόμενη αποψίλωση κάθε δημόσιας υπηρεσίας που έχει απομείνει στη μεγαλύτερη πόλη του Νομού Λασιθίου.

Μπροστά στο νέο Δημαρχείο της Ιεράπετρας, συγκεντρώθηκαν από τις 10.00 μέχρι τις 12.00 το πρωί, δεκάδες πολίτες και δημοτικοί υπάλληλοι, για να στείλουν το μήνυμα στην κυβέρνηση ότι δεν θα δεχτούν τη σχεδιαζόμενη αποψίλωση των Αστυνομικών Υπηρεσιών και το κλείσιμο της οικονομικής και διοικητικής υπηρεσίας του τοπικού υποκαταστήματος της ΔΕΗ.

Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας μίλησε ο δήμαρχος Ιεράπετρας Θεοδόσης Καλαντζάκης, ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και στέλεχος σήμερα της ΛΑΕ Κωστής Δερμιτζάκης, οι επικεφαλής των Δημοτικών παρατάξεων Γιώργος Προϊστάκης, Μιχάλης Μαχαιράς, Ελένη Βλάσση και Μιχάλης Βιαννιτάκης, ο περιφερειακός σύμβουλος Γιάννης Γουλιδάκης και ο πρόεδρος του Συλλόγου των Εργαζομένων του νοσοκομείου Ιεράπετρας Αντώνης Τσικαλουδάκης.

Μετά το τέλος των τοποθετήσεων, οι διαδηλωτές με επικεφαλής τον δήμαρχο και τους εκπροσώπους των δημοτικών παρατάξεων, έκαναν πορεία μέχρι τα γραφεία του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ όπου επέδωσαν γραπτό κείμενο με τα αιτήματα των Ιεραπετριτών.

«Η Ιεράπετρα δικαιούται και αξίζει πλήρως στελεχωμένες δημόσιες υπηρεσίες και οι αγώνες που ξεκινήσαμε δεν πρόκειται να σταματήσουν αν δεν καταφέρουμε να κρατήσουμε στον τόπο μας τις κατακτήσεις τόσων ετών.

Οι δημότες μας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας και πήραν μέρος στη μεγάλη κινητοποίηση για τη διατήρηση των υπηρεσιών της Αστυνομίας και της ΔΕΗ στην Ιεράπετρα. Διεκδικούμε το δικαίωμά μας στην Αστυνόμευση και την Ασφάλεια. Το κλείσιμο των γραφείων της ΔΕΗ θα υποχρεώσει τους δημότες μας να τρέχουν για το παραμικρό στον Άγιο Νικόλαο. Όλοι μαζί, δήμος, φορείς, σύλλογοι, αιρετοί, πολίτες διεκδικούμε για την διατήρηση των υπηρεσιών της Αστυνομίας και της ΔΕΗ στο Δήμο μας», τόνισε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Ιεράπετρας Θεοδόσης Καλαντζάκης.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 7 χρόνων έκλεισε η Εφορεία της Ιεράπετρας , οι υπάλληλοι της μετατέθηκαν στη ΔΟΥ Αγίου Νικολάου και έμειναν μόνο δύο να στελεχώνουν το μικρό Γραφείο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων. Έκλεισε το Τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ, το Τελωνείο, και η Μαθητική Εστία. Υποβαθμίστηκε το Νοσοκομείο και έχασε το αυτοδιοίκητο του. Έκλεισαν ακόμη ο ΟΤΕ και τα γραφεία διαφόρων ασφαλιστικών οργανισμών.

Οι διάφορες υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου στην Ιεράπετρα υπολειτουργούν, έχοντας μείνει με ελάχιστο προσωπικό, όπως υπολειτουργούν επίσης, τα Δικαστήρια, το Ειρηνοδικείο, το Υποθηκοφυλακείο, ο ΟΑΕΔ, το ΙΚΑ, η ΔΕΔΔΗΕ και η Οικονομική Υπηρεσία της ΔΕΗ.

"Δεν κλείνει η ΔΕΗ", διατείνεται ο ΣΥΡΙΖΑ

«Οι υπηρεσίες χρειάζονται αναδιοργάνωση που θα έχει στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Εμείς στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλουμε η Ιεράπετρα να αποψιλωθεί τελείως.

Αναφορικά με το κλείσιμο των γραφείων της ΔΕΗ, εκτιμώ ότι, είναι μια εσωτερική απόφαση και όχι μια πολιτική απόφαση. Έχουμε διασφαλίσει μιλώντας με τον κ Σκουρλέτη και με τον πρόεδρο της ΔΕΗ κ. Παναγιωτάκη, που δεν είχαν ενημερωθεί σωστά, ότι δεν θα κλείσει το τοπικό γραφείο που εξυπηρετεί 24500 καταναλωτές.

Σε ότι αφορά την αναδιάρθρωση των αστυνομικών υπηρεσιών, έχει προκύψει μετά από ένα μακρύ διάλογο των διαφόρων υπηρεσιών της  Αστυνομίας, που έχει στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και την εξοικονόμηση οικονομικών πόρων. Η Ιεράπετρα θα ενισχυθεί με άλλα 10 άτομα και με ένα τμήμα ΤΑΕ 15 ατόμων όπως έχουμε πληροφορηθεί. Η Τροχαία θα συνεχίσει να υπάρχει αλλά χωρίς τμήμα , ενώ γίνεται συζήτηση ανάλογη και για το Τμήμα Ασφάλειας, να μείνει στην Ιεράπετρα», απάντησε στα γραπτά αιτήματα των διαδηλωτών το μέλος της Κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Μπάμπης Δραγασάκης.

Η Ιεράπετρα δεν εκπροσωπείται

«Το πολιτικό προσωπικό που τα τελευταία χρόνια δεν κάνει απολύτως τίποτα για την Ιεράπετρα, αλλά για άλλες περιοχές του Νομού Λασιθίου, θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του. Προτείνω να πάμε μόνοι μας στην Αθήνα όπου είναι τα κέντρα λήψης των αποφάσεων να δώσουμε τον αγώνα για τις διεκδικήσεις μας παρακάμπτοντας τους πολιτικούς , γιατί είναι απόντες από τα μεγάλα προβλήματα της τοπικής μας κοινωνίας», μας είπε η δημοτική σύμβουλος κ. Ελένη Βλάσση.

«Πρέπει να πείσουμε αυτούς που παίρνουν τις αποφάσεις για τα αυτονόητα.

Ότι δηλαδή δεν πρέπει να συνεχιστεί η αποψίλωση των υπηρεσιών.

Η Ιεράπετρα έχει δυναμική οικονομική ζωή 12 μήνες το χρόνο. Εδώ και 6 χρόνια η Ιεράπετρα που συνεισφέρει τόσα στον κρατικό προϋπολογισμό, δέχεται έναν ανελέητο πόλεμο με την αποψίλωση όλων των δημόσιων υπηρεσιών της, πράγμα που σημαίνει οικονομική αιμορραγία, ταλαιπωρία , απαξίωση, χαμένες εργατοώρες για τους δημότες μας. Πιστεύω ότι το πρόβλημα αυτό έχει δημιουργηθεί από την έλλειψη σωστής εκπροσώπησης μας στη Βουλή των Ελλήνων», πρόσθεσε ο Γιώργος Προϊστάκης, επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στου Δημοτικού Συμβουλίου.

Ρεπορτάζ: Νίκος Πετάσης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News