Ειδήσεις

Παρά την ένταση... τα γυρίσματα έγιναν στον Κούλε (videos)

Οι ηθοποιοί σε ρόλους παλιών κρητικών με τις φορεσιές τους αναπαριστούσαν σκηνές βγαλμένες από την εποχή που ο Ν.Καζαντζάκης ήταν παιδί.

Ένα διαφορετικό σκηνικό που παρέπεμπε σε άλλες εποχές στήθηκε έξω από το ενετικό φρούριο του Κούλε την Πέμπτη και παρά την ένταση που επικράτησε το πρωί της ίδιας ημέρας, παρουσία όλου του επιτελείου, αλλά και εκατοντάδων επισκεπτών του φρουρίου, όταν εργαζόμενοι της Αρχαιολογίας στο Κούλε, απείλησαν ότι θα διακόψουν το γύρισμα μέχρι ο σκηνοθέτης να τους προσκομίσει την άδεια που γνώριζαν ήδη ότι έχει λάβει από το υπουργείο, αλλά και το αποδεικτικό ότι πλήρωσε το σχετικό παράβολο. Κάτι που εξόργισε το σκηνοθέτη, ειδικά όταν όπως τόνισε του είπαν ότι αν δεν τα προσκομίσει θα κόψουν το πλάνο.

 Παρακολουθήστε videoς που ανέβασε στην σελίδα της στο Facebook η κ. Μαρία Τριανταφυλλάκη.

 

Παρά την ένταση που επικράτησε, παρουσία όλου του επιτελείου αλλά και εκατοντάδων επισκεπτών του φρουρίου, η ατμόσφαιρα στα γυρίσματα ήταν και σήμερα συγκινησιακή. Με τους ηθοποιούς σε ρόλους παλιών κρητικών με τις φορεσιές, να αναπαριστούν σκηνές βγαλμένες από την εποχή που ο Νίκος Καζαντζάκης ως παιδί, σχημάτιζε την πολυσχιδή του προσωπικότητα.

>>ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΣΕ ΠΛΑΤΟ ΜΕΤΑΤΡΑΠΗΚΕ Ο ΚΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΤΟΥ Γ.ΣΜΑΡΑΓΔΗ

Ανάμεσα στους ηθοποιούς που πλαισίωσαν τις σημερινές κινηματογραφικές σκηνές και ο Λουδοβίκος των Ανωγείων που με χαρά όπως είπε δέχθηκε να συμμετέχει στην ταινία, όπως είχε κάνει και στην ταινία με επίκεντρο τη ζωή του Δομίνικου Θεοτοκόπουλου.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΣΜΑΡΑΓΔΗ

Τα γυρίσματα μετά το Ηράκλειο θα συνεχιστούν στα Χανιά, για το επιτελείο που θα ταξιδέψει τους επόμενους μήνες σε 5 χώρες για να συμπληρώσει το υλικό.

Ρεπορτάζ: Ράνια Μωραΐτη

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

Σχόλια