default-image

Τάρτα με κρέμα κόκκινης πιπεριάς και τυρί Μετσοβόνε

Γαστρονομία
Τάρτα με κρέμα κόκκινης πιπεριάς και τυρί Μετσοβόνε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε μία τάρτα, είτε γλυκιά είναι, είτε αλμυρή; Οι τάρτες είναι εύκολες στην παρασκευή τους και τρώγονται όλες τις ώρες της ημέρας, ακόμα και σαν κύριο γεύμα. Έτσι επιλέξαμε να σας προτείνουμε μία συνταγή του σεφ Μανόλη Καστανάκη: "Τάρτα με κόκκινες πιπεριές και τυρί Μετσοβόνε", μία εύκολη και πεντανόστιμη τάρτα με ιδιαίτερη γεύση.

Για την τάρτα

500 γρ. αλεύρι μαλακό

10 γρ. αλάτι

250 γρ. βούτυρο

20 γρ. ζάχαρη

2 αβγά

Για τη γέμιση

300 γρ. πολτό κόκκινης πιπεριάς

150 γρ. καπνιστό μετσοβόνε

130 γρ. κρέμα τυρί

50 γρ. γραβιέρα

160 γρ. κρέμα γάλακτος

90 γρ. γάλα

3 κρόκους αβγό

χυμό από ένα λεμόνι

Αλάτι, πιπέρι

Για το ντεκόρ

100 γρ. γιαούρτι

Φύλλα ρόκας

Ξύσμα λεμονιού

Για την τάρτα: Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι, το δουλεύουμε με το βούτυρο το οποίο έχουμε κόψει σε κομματάκια μέχρι να αποκτήσουν μια κοκκώδες υφή. Έπειτα προσθέτουμε  το αβγό και τη ζάχαρη και πλάθουμε μέχρι να ενσωματωθεί.

Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 20 λεπτά περίπου στο ψυγείο.

Με ένα πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη σε κυκλικό σχήμα 3mm περίπου και τοποθετούμε τη ζύμη σε μια φόρμα για τάρτα. Καλύπτουμε με λαδόκολλα, τοποθετούμε πάνω ξερά όσπρια για να μην φουσκώσει, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160c για 15 με 20 λεπτά περίπου.

Για τη γέμιση: Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε μια μπασίνα εκτός το μετσοβόνε και τα χτυπάμε με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Τοποθετούμε το μείγμα στη τάρτα.

Κόβουμε το μετσοβόνε σε μεγάλα καρέ και τα τοποθετούμε και αυτά στην τάρτα. Ψήνουμε στους 140c για 30 λεπτά περίπου και μετά δυναμώνουμε στους 180c για να πάρει χρώμα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News