Ειδήσεις

"Η Άννυ ήταν ζωντανή όταν τεμαχίστηκε" - Νέα στοιχεία

Επιβεβαιώθηκε την Πέμπτη η είδηση ότι η μικρή Άννυ ήταν ζωντανή όταν τεμαχίστηκε, σύμφωνα με τις εξελίξεις από την πολύκροτη δίκη, ενώ νέες φρικιαστικές πληροφορίες από το διαμέρισμα - κολαστήριο, ήρθαν στο φως.

Σιωπηλοί και σοκαρισμένοι άκουγαν, για άλλη μια φορά, οι παράγοντες της δίκης τον προϊστάμενο της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας, Νίκο Καρακούκη, να επαναλαμβάνει κατηγορηματικά ότι το άτυχο 4χρονο κοριτσάκι τεμαχίστηκε εν ζωή και για αυτό κηλίδες αίματος εκτοξεύθηκαν σε διάφορα σημεία του σπιτιού. «Αν το παιδί ήταν νεκρό, το αίμα θα λίμναζε δίπλα του, δεν θα εκτοξεύονταν στους τοίχους. Ο ζωντανός άνθρωπος έχει πίεση και για αυτό το αίμα του εκτοξεύεται» είπε ο κ. Καρακούκης.

Ωστόσο, η υπεράσπιση του πατέρα της Άννυ, Στάνισλαβ Μπακαρτζίεφ (γνωστού και ως Σάββα), να αμφισβητεί έντονα την κατάθεση του προϊσταμένου της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας, καθώς σύμφωνα με τα νέα αυτά στοιχεία καταρρίπτεται ο ισχυρισμός του πατέρα ότι μόνο τεμάχισε την 4χρονη, αλλά δεν τη δολοφόνησε.

Τι ειπώθηκε στο δικαστήριο

Συγκεκριμένα, ξεκινώντας την κατάθεσή του ο κ. Καρακούκης ξεκαθάρισε καταρχάς ότι δεν υπήρχε πιθανότητα να οροθετηθεί ο θάνατος ενός ανθρώπου, χωρίς να έχει γίνει ηλεκτροκαρδιογράφημα από γιατρό. Η αναφορά αυτή του ιατροδικαστική αποτελεί και ένα πολύ σοβαρό πλήγμα στην υπερασπιστική γραμμή του κατηγορούμενου πατέρα της Άννυ, ο οποίος ομολογεί ότι τεμάχισε την κόρη του, άλλα ότι δεν τη δολοφόνησε. Όπως λέει ο πατέρας, εκείνος βρήκε το παιδί του νεκρό και μελανιασμένο δίπλα του. «Ποιος το λέει ότι το παιδί ήταν νεκρό και ο τεμαχισμός έγινε μετά θάνατον; Το παιδί δεν θα μπορούσε να είναι σε βαθύ κώμα;» διερωτήθηκε ο κ. Καρακούκης.

Ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας, επανέλαβε στη συνέχεια ότι οι διάσπαρτες κηλίδες αίματος προέκυψαν από εκτίναξη. «Αποκλείω να ήταν νεκρό το παιδί, επιστημονικά και λογικά. Υπάρχουν διάσπαρτες κηλίδες στο μέσον ενός τοίχου. Πως έγινε αυτό; Πως πατάχθηκαν αυτές οι κηλίδες; Αν δεν δεχθεί κανείς την άποψη τη δική μου, θα πρέπει να έχει ένα επιχείρημα πως βρέθηκαν εκεί. Ακολούθησε μάλιστα μετά καθαρισμός, διότι αυτές οι κηλίδες δεν ήταν μακροσκοπικά ορατές» συμπλήρωσε ο κ. Καρακούκης.

Πρόεδρος: Υπήρχε άλλος τρόπος να έγινε ο τεμαχισμός; Μπορεί να έγινε και με πριόνι;

Ιατροδικαστής: Με μαχαίρι αλλά μπορεί και με πριόνι...

Πρόεδρος: Μπορούμε να βγάλουμε κάποιο συμπέρασμα  για το είδος του μαχαιριού;

Ιατροδικαστής: Όχι.

Πολιτική αγωγή: Ο κατηγορούμενος έχει καταθέσει ότι πιτσίλαγε το αίμα...

Ιατροδικαστής: Αυτό επιβεβαιώνει αυτό που σας είπα...

Υπεράσπιση πατέρα: Χωρίς να έχετε δει το χώρο πως είστε σίγουρος κατά 95% ότι το παιδί ήταν εν ζωή όταν τεμαχίστηκε;

Ιατροδικαστής: Έχω απαντήσει τόσες φορές. Το αίμα εκτινάσσεται όταν το θύμα είναι ζωντανό...

Παντού αίμα στο διαμέρισμα - κολαστήριο

Εν τω μεταξύ, διάσπαρτες κηλίδες αίματος της μικρής Άννυ εντοπίστηκαν σε πολλά σημεία του διαμερίσματος - κολαστηρίου της Μιχαήλ Βόδα, παρά τις προσπάθειες καθαρισμού του χώρου με ισχυρά καθαριστικά, όπως η χλωρίνη.

Κηλίδες αίματος του παιδιού εντοπίστηκαν, στο χολ, κάτω από έπιπλα, σε πάπλωμα, στο σοβατεπί, και σε πολλά άλλα σημεία, σύμφωνα με τον πραγματογνώμονα Στέφανο Λημναίο, που κατέθεσε νωρίτερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας. Στην κατάθεσή του ο κ. Λημναίος αναφέρθηκε πολλες φορές και σε δείγματα βιολογικού υλικού που βρέθηκαν στο διαμέρισμα και τα οποία ανήκουν σε μη ταυτοποιημένα πρόσωπα.

Ο κ. Λημναίος ανέφερε ότι στο διαμέρισμα βρέθηκε μαζί με μια κηλίδα αίματος της Άννυ, βιολογικό υλικό του έτερου βασικού κατηγορούμενου, Νικολάι, και ενός ακόμη αγνώστου προσώπου.

Το άγνωστο πρόσωπο

Ο πραγματογνώμονας απαντώντας σε ερωτήσεις της υπεράσπισης του πατέρα της Άννυ, είπε ότι δεν μπορεί να καταθέσει με βεβαιότητα ότι το άγνωστο δείγμα βιολογικού υλικού που βρέθηκε σε διάφορα σημεία του σπιτιού ανήκει στο ίδιο πρόσωπο.

Το άγνωστο αυτό βιολογικό υλικό εντοπίστηκε σε σοβατεπί, σε πετσέτα και σε σημείο του πατώματος, ενώ επτά κηλίδες αίματος της μικρής, βρέθηκαν και σε πάπλωμα που οι πραγματογνώμονες «σάρωσαν» με ειδικό μηχάνημα.

Εν τω μεταξύ,  κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία οι παππούδες της μικρής Άννυ που παρίστανται ως πολιτική αγωγή στη δίκη κατέθεσαν αίτημα στο δικαστήριο, προκειμένου να προσκομιστούν στο δικαστήριο και να ενταχθούν στη δικογραφία οι φωτογραφίες από το εσωτερικό του διαμερίσματος.

Να σημειωθεί ότι στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου κατηγορούμενοι για τη φρικτή αυτή υπόθεση είναι ο πατέρας της 4χρονης και ο 30χρονος φίλος του Νασίφ Αχμεντόφ (γνωστός ως Νίκι). Αμφότεροι κατηγορούνται ότι δολοφόνησαν και τεμάχισαν το παιδί, εξαφανίζοντας στη συνέχεια τα μέλη του, αφού πρώτα τα έβρασαν. Κατηγορούμενη είναι και η μητέρα της μικρής, Δημητρίνα Μπορίσοβα για παραμέληση ανηλίκου και ψευδορκία. Στο εδώλιο κάθεται και ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος επί της Μιχαήλ Βόδα, ο οποίος - επίσης -  κατηγορείται για ψευδορκία.

Πηγή: protothema.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια