default-image

ΣΥΡΙΖΑ κατά διαπλοκής: Το κουρασμένο άλλοθι

Απόψεις
ΣΥΡΙΖΑ κατά διαπλοκής: Το κουρασμένο άλλοθι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κάποια στιγμή ο Αλέξης Τσίπρας και οι συν αυτώ θα πρέπει να αντιληφθούν μια απλή αλήθεια: ότι η δήθεν "σταυροφορία" της κυβέρνησής του κατά της "διαφθοράς" και της "διαπλοκής" δεν αποτελεί ούτε θεραπεία "διά πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν", ούτε και κολυμβήθρα του Σιλωάμ όπου ξεπλένονται ως εκ θαύματος όλα τα κρίματα και όλες οι αμαρτίες της κυβέρνησής του.

του Γιώργου Ψαρουλάκη

Τα κηρύγματα ενάντια στη διαφθορά και τη διαπλοκή ήταν παρόντα στον πολιτικό λόγο του ΣΥΡΙΖΑ εδώ και χρόνια, αλλά ουδέποτε αποτέλεσαν κύριο ή κεντρικό σημείο της προβληματικής του, ούτε και ουσιώδη παράμετρο της επιχειρηματολογίας του.

Επίσης, είναι αρκετά προφανές ότι πολύ λίγο επηρέασαν το εκλογικό σώμα, προκειμένου σε τρεις επάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις να αναδείξει πρώτο το ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναδείχτηκε πρώτο κόμμα γιατί είπε κάτι διαφορετικό στα οικονομικά ζητήματα και ειδικότερα σε ό,τι είχε να κάνει με τα μνημόνια και την εφαρμογή τους, από τα άλλα αστικά κόμματα. Είπε (βροντοφώναξε!) ότι "θα" επαναδιαπραγματευτεί, "θα" καταργήσει τις περικοπές, "θα" επαναφέρει τις 13ες συντάξεις, θα, θα, θα... πολλά "θα"!

Όλα αυτά τα "θα" κατέπεσαν μέσα στο πρώτο πεντάμηνο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. με πάταγο, καθώς η "πρώτη φορά αριστερά" κυβέρνηση έφερε το τρίτο (και μακρύτερο) μνημόνιο, το οποίο εψήφισαν με ενθουσιασμό οι περισσότεροι βουλευτές της, μαζί φυσικά όχι μόνο με τα συνεταιράκια ΑΝ.ΕΛ., αλλά και η Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι.

Από εκεί και πέρα, ουδεμία διαφοροποίηση μπορεί να υπάρξει μεταξύ όλων αυτών των κομμάτων - ο ΣΥΡΙΖΑ υπογράφει και εφαρμόζει μνημόνια όπως ακριβώς η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ και μάλιστα... πιο αποτελεσματικά από εκείνους.

Οπότε, ο Αλέξης Τσίπρας και οι επιτελείς του, αφού κατάλαβαν ότι στα μνημόνια και την οικονομία δεν μπορούν να πουληθούν ως "πρώτη φορά αριστερά" αφού είναι "πολλοστή φορά (όλο και πιο) νεοφιλελεύθερα", αποφάσισαν ότι θα μεταφέρουν τη "μάχη" σε δευτερεύοντα, ήσσονος σημασίας, ζητήματα "εντυπώσεων" και μόνο, αφήνοντας την ουσία κατά μέρος.

Πώς είναι στις ΗΠΑ που το 99% των διαφοροποιήσεων Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων είναι σε κοινωνικά ζητήματα (αμβλώσεις, οπλοφορία, και άλλα τέτοια άσχετα), ε, στην Ελλάδα η διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. είναι μόνο ότι ο πρώτος... "πολεμά τη διαφθορά και τη διαπλοκή".

Στα λόγια τέλος πάντων, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ, πιστός στην πασοκική παράδοση και πρακτική, απλώς προσπαθεί να δημιουργήσει τις δικές του προσβάσεις στην υπάρχουσα διαπλοκή και παράλληλα να στήσει και τη δική του... παράγκα.

Θα πρέπει λοιπόν κάποια στιγμή να αντιληφθεί ο κ. Τσίπρας ότι ο δήθεν και καλά πόλεμος κατά της διαπλοκής δεν μπορεί να αποτελέσει άλλοθι για την εφαρμογή σκληρής, ανάλγητης, αντιλαϊκής πολιτικής, στα χνάρια των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Δεν ψηφίστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ για να... πάρει τα κανάλια του Κοντομηνά και του Βαρδινογιάννη, ούτε να αφήσει το Μega να κλείσει - ψηφίστηκε για να ανακουφίσει τον λαό από τη λαίλαπα των μνημονίων.

Και φυσικά, απέτυχε πλήρως, 100% σε αυτήν την αποστολή.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News