Ειδήσεις

Σε πλατό μετατράπηκε ο Κούλες για γυρίσματα ταινίας

Η κάμερα άνοιξε, τα σκηνικά στήθηκαν και ο Κούλες πήρε εικόνα άλλων εποχών για τα γυρίσματα της ταινάις του Σμαραγδή.

Η κάμερα άνοιξε, τα σκηνικά στήθηκαν και ο Κούλες πήρε μια εικόνα που παραπέμπει  έντονα σε άλλες εποχές. Όσοι βρέθηκαν την Πέμπτη το πρωί στο ιστορικό φρούριο είδαν την «επέλαση» του συνεργείου το οποίο προετοίμασε το έδαφος για να αρχίσουν τα γυρίσματα.

Εντυπωσιακά σκηνικά άλλης εποχής

Κάμερες, τεχνικοί, ηθοποιοί με τις παραδοσιακές κρητικές φορεσιές όλοι ήταν στη θέση τους για το πρώτο πρόσταγμα του σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή και την τρίτη μέρα γυρισμάτων στο νησί μας για την ταινία που θα αφορά τη ζωή του Νίκου Καζαντζάκη.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΤΑ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΤΟΥ ΣΜΑΡΑΓΔΗ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Από τα σκηνικά αυτό που έκλεψε την παράσταση και ταξίδεψε νοερά στο παρελθόν στην Κρήτη άλλων δεκαετιών, ήταν η άμαξα που τοποθετήθηκε σε ευδιάκριτο σημείο. Μάλιστα ένας χωματόδρομος που οδηγούσε προς το φρούριο διαμορφώνει την κατάλληλη ατμόσφαιρα… Ένας δρόμος τον οποίο για τις ανάγκες της ταινίας θα «πατήσει» ο μεγάλος Κρητικός συγγραφέας.

Δίπλα σε κάθε βήμα του σκηνοθέτη και η σύζυγός του και παραγωγός Ελένη.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΤΟ ΑΝΤΙΟ ΤΟΥ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ ΣΤΟΝ ΑΔΕΡΦΟ ΤΟΥ

Το κλίμα ήταν και την Πέμπτη συγκινητικό καθώς πριν λίγες ημέρες ο Γιάννης Σμαραγδής έχασε τον αδερφό του Νίκο ( διευθυντή φωτογραφίας) και κάθε λέξη, σκέψη ή οδηγία τον παρέπεμπε στα λόγια του και όσα είχε οραματιστεί για την ταινία…

Ρεπορτάζ : Φιλία Σαριδάκη

Φωτογραφίες : Νίκος Χαλκιαδάκης

Σχόλια