Ειδήσεις

Η 9χρονη που έκανε την πόλη Σάρλοτ να δακρύσει (video)

Συγκλονιστική ήταν η ομιλία μιας 9χρονης από τη Σάρλοτ για τις φυλετικές διακρίσεις.

Συγκλονιστική ήταν η ομιλία μιας 9χρονης από τη Σάρλοτ για τις φυλετικές διακρίσεις. Η 9χρονη Ζιάνα Ολιφάντ έκανε παρέμβαση στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης και τα είπε όλα.

Λίγες ημέρες μετά το θάνατο από πυρά αστυνομικού του αφροαμερικανού Κιθ Σκοτ και τα επεισόδια που ακολούθησαν, στα οποία έχασε τη ζωή του ένας άνθρωπος, η μικρή Ζιάννα σύμφωνα με το tvxs.gr μίλησε για το πώς είναι να υφίστασαι φυλετικές διακρίσεις.

«Νιώθω ότι μας συμπεριφέρονται διαφορετικά. Δεν μου αρέσει πώς μας αντιμετωπίζουν. Το ότι κάποιος έχει διαφορετικό χρώμα δέρματος δεν μου λέει τίποτα εμένα» ξεκίνησε η μικρή που σχεδόν αμέσως ξέσπασε σε κλάματα.

«Είμαστε μαύροι και δεν θα πρέπει να νιώθουμε έτσι. Δεν θα πρέπει να διαμαρτυρόμαστε γιατί όλοι μας φέρονται λάθος. Το κάνουμε γιατί έχουμε δικαιώματα. Δεν έχω νιώσει ποτέ έτσι μέχρι σήμερα. Δεν αντέχω αυτή τη συμπεριφορά.

» Είναι ντροπή να σκοτώνονται οι γονείς μας και να μην μπορούμε να τους δούμε ξανά. Είναι κρίμα να τους θάβουμε. Δακρύζουμε και δεν πρέπει να συμβαίνει αυτό. Χρειαζόμαστε τους γονείς μας να είναι δίπλα μας».

Σχόλια