default-image

Με επιτυχία το 1ο Φεστιβάλ Τουρισμού στην Ιεράπετρα

Κρήτη
Με επιτυχία το 1ο Φεστιβάλ Τουρισμού στην Ιεράπετρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016 το 1ο Φεστιβάλ Τουρισμού του Δήμου Ιεράπετρας. Με ποικίλες εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Ιεράπετρα και τουριστικούς οικισμούς, όπως τον Μακρύ Γιαλό, το Κουτσουνάρι και το Μύρτος, το 1ο Φεστιβάλ αποτέλεσε μια επιτυχημένη διοργάνωση που έδωσε τη δυνατότητα σε επισκέπτες του τόπου να γνωρίσουν όψεις της τοπικής παραδοσιακής κουλτούρας και να απολαύσουν ξεχωριστές βραδιές αφιερωμένες στην κρητική φιλοξενία και παράδοση.

Για δεύτερη χρονιά τα Βραβεία Φιλίας  σε επαναλαμβανόμενους επισκέπτες του τόπου αποτέλεσαν κεντρικό άξονα της διοργάνωσης, επισφραγίζοντας έτσι την ιδιαίτερη σχέση που έχουν αναπτύξει δεκάδες επισκέπτες από το εξωτερικό με περιοχές του Δήμου Ιεράπετρας.

Η έναρξη του Φεστιβάλ

Η τελετή έναρξης του Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016 με δύο ιδιαίτερες ομιλίες από την κα.Ιωάννα Ρεμεδιάκη, Σκηνοθέτη, Θεατρολόγο, Λέκτορα του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών  και την κα. Χρύσα Σοφιανού, Αρχαιολόγο, Προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Λασιθίου.

Μέσα από  ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις, η κα. Ρεμεδιάκη αναφέρθηκε στα λαμπρά θεάματα, κάνοντας μια εισαγωγή στο Ρωμαϊκό Θέατρο, ενώ η κα. Σοφιανού  έκανε μια εμπεριστατωμένη παρουσίαση για το αρχαίο θέατρο της Ιεράπετρας, κάνοντας μάλιστα συγκεκριμένες αναφορές για την ανασκαφή του θεάτρου, την πρόοδο των εργασιών και άλλα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.

Το πλούσιο φωτογραφικό υλικό που συνόδευε την παρουσίαση έδωσε τη δυνατότητα στους παραβρισκόμενους να αποκτήσουν μια αρκετά καλή εικόνα για την ανασκαφική πρόοδο, ενώ οι ενδιαφέρουσες επισημάνσεις από την κα. Σοφιανού έδωσαν επιπλέον στοιχεία για ένα σημαντικό αρχαιολογικό χώρο από το ιστορικό παρελθόν της Ιεράπετρας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News