default-image

Επεισόδια με προσαγωγές στο Ρέθυμνο λόγω προσφυγικού (video)

Ρέθυμνο
Επεισόδια με προσαγωγές στο Ρέθυμνο λόγω προσφυγικού (video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εμπόλεμη ζώνη θυμίζει το κέντρο της πόλης του Ρεθύμνου εδώ και πάνω από τέσσερις ώρες, μετά από τα επεισόδια που ξέσπασαν γύρω στις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης στο χώρο μπροστά από το Δημαρχείο με αφορμή τη συζήτηση του προσφυγικού ζητήματος στο Δημοτικό Συμβούλιο το μεσημέρι. 

Ομάδα αντιφασιστών διασταύρωσε τα ξίφη της με ομάδα ατόμων που αντίκειται στη φιλοξενία προσφύγων στην Κρήτη. Οι συμπλοκές εντάθηκαν με χρήση ακόμα και καδρονιών από τις αντικρουόμενες ομάδες και πριν βγουν τα πράγματα εκτός ελέγχου, η αστυνομία πραγματοποίησε ρίψη δακρυγόνων για να καταλαγιάσει την έκρηξη, ωστόσο δεν αποφεύχθη ο τραυματισμός τριών τουλάχιστον ατόμων.

Σύμφωνα με πληροφορίες αργά το απόγευμα έγινε προσαγωγή μιας κοπέλας, η οποία όμως μεταφέρθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου, καθώς ήταν τραυματισμένη, ενώ έχει συγκεντρωθεί πλήθος και στην πλατεία μπροστά από την Αστυνομική Διεύθυνση Ρεθύμνου.

Έκπληκτοι οι κάτοικοι της πόλης σε ακτίνα χιλιομέτρων ένιωσαν ξαφνικά τσούξιμο στη μύτη και το λαιμό, ενώ δάκρυσαν τα μάτια τους, ενώ έντρομοι οι δάσκαλοι του 2ου Δημοτικού Σχολείου, απέναντι από το δημαρχείο, κλείστηκαν με τα παιδιά μέσα στις αίθουσες για να αποφύγουν τα προβλήματα από τα χημικά.

Η κυκλοφορία των οχημάτων αποκαταστάθηκε, ωστόσο δυνάμεις της αστυνομίας παραμένουν στο Δημαρχείο, σε περίπτωση που αναζωπυρωθεί η ένταση με την επίμαχη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρεθύμνου να πραγματοποιείται κανονικά εντός της αίθουσας του δημοτικού συμβουλίου και σε ζωντανή αναμετάδοση: 

Εκτός δημαρχείου όμως παραμένουν ταμπουρωμένοι τόσο οι αντιφασίστες, όσο και η ομάδα που αντίκειται στον ερχομό των προσφύγων, ενώ εκτάκτως βρίσκεται στο Ρέθυμνο μετά τα γεγονότα και ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης, Ανδρέας Δασκαλάκης.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News