default-image

Ισχυροί βοριάδες έως αύριο, "καλοκαίρι" το σαββατοκύριακο

Κρήτη
Ισχυροί βοριάδες έως αύριο, "καλοκαίρι" το σαββατοκύριακο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι ισχυροί βοριάδες που επικρατούν σήμερα Τετάρτη στο Ηράκλειο και γενικότερα στην Ανατολική Κρήτη έχουν θέσει σε πλήρη ετοιμότητα τις υπηρεσίες πολιτικής προστασίας αναφορικά με την κατάσταση υψηλού κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς σήμερα και αύριο.

Πολύ ισχυροί βόρειοι ανέμοι επικρατούν σήμερα και αύριο  στην Ανατολική Κρήτη αλλά και στις νότιες περιοχές των νομών Ηρακλείου και Λασιθίου. Η ένταση τους αγγίζει τα 6 μποφόρ και τοπικά τα 7 μποφόρ, δηλώνει στο neakriti.gr ο μετεωρολόγος κ. Κώστας Λαγουβάρδος, προσθέτοντας ότι δικαίως οι αρμόδιες υπηρεσίες  των κατά τόπους δήμων βρίσκονται σε επιφυλακή, με το δεδομένο ότι τέτοιες θερμοκρασίες και στο παρελθόν έχουν δημιουργήσει προβλήματα που σχετίζονταν με εκδήλωση πυρκαγιών στο νησί.

Η παρουσία των αρκετά ενισχυμένων βοριάδων θα υφίσταται και αύριο ενώ εξασθένηση των ανέμων προβλέπεται από την Παρασκευή.

Το σαββατοκύριακο ωστόσο σύμφωνα πάντα με τον κ. Λαγουβάρδο προβλέπεται αλλαγή του σκηνικού με υψηλές θερμοκρασίες να πρωταγωνιστούν ακόμη και την ερχόμενη Δευτέρα.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Ο καιρός το σαββατοκύριακο θα είναι πιο ζεστός, πιο καλοκαιρινός. Από τους δυνατούς ανέμους θα περάσουμε σε πιο θερμό σκηνικό με θερμοκρασίες που θα αγγίξουν τους 28 και 29 βαθμούς κελσίου και οι οποίες στην ενδοχώρα θα σημειώσουν περαιτέρω μικρή αύξηση.

Με σήμα του πάντως προς όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες το γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ηρακλείου ενημερώνει, για κατάσταση υψηλού κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς, από σήμερα Τετάρτη 28/09/2016 έως και αύριο Πέμπτη 29/09/2016.

Παράλληλα καλεί σε αυξημένη ετοιμότητα το προσωπικό και μηχανολογικό εξοπλισμό των υπηρεσιών για αντιμετώπιση περιστατικών έκτακτης ανάγκης. Επίσης ενημερώνονται οι κάτοικοι προκειμένου να τεθεί σε ετοιμότητα το δίκτυο εθελοντών σε κάθε περιοχή.

Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News