default-image

Στο πλευρό του εκπαιδευτικού που «κόπηκε» λόγω συνδικαλισμού

Κρήτη
Στο πλευρό του εκπαιδευτικού που «κόπηκε» λόγω συνδικαλισμού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το ΠΑΜΕ και εργασιακοί φορείς, που τάσσονται στο πλευρό εκπαιδευτικού ο οποίος υποστηρίζει ότι δεν επαναπροσλήφθηκε επειδή είναι συνδικαλιστής.

Συγκεκριμένα όπως είχε επισημανθεί από το neakriti.gr, πρόκειται για εκπαιδευτικό στο Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας (ΣΕΠ) καθηγητή ο οποίος έχει συνδικαλιστική δράση, και μάλιστα μετά από 3 χρόνια υπηρεσίας.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΟΤΙ ΕΧΑΣΕ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΩ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ

Η απόφαση για το επαγγελματικό του μέλλον αναμένεται να ληφθεί από το Περιφερειακό Συμβούλιο το απόγευμα της Τετάρτης, ενώ η διαμαρτυρία έγινε έξω από τα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης.

Ο ίδιος κατήγγειλε σήμερα πρακτικές "δύο μέτρων και δύο σταθμών" και ότι έχει υποστεί κατάφορη αδικία, ενώ έκανε λόγο για ένα πιστοποιητικό που του ζήτησαν και το οποίο σε άλλες περιπτώσεις δεν ήταν απαιτητό για την επαναπρόσληψη.

Τι είχε πει στο neakriti.gr ο Διευθυντής Περιφερ. Εκπαίδευσης

Ο προϊστάμενος,  ΠΔΕ κ. Γιώργος Τερζάκης, εξήγησε πως «τις προσλήψεις στο Ευρωπαϊκό Σχολείο τις αποφασίζει 9μελής επιτροπή, η οποία αποτελείται από τους διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, από εμένα, από δύο αιρετούς, από Ευρωπαίους επιθεωρητές, τη διευθύντρια και τις υποδιευθύντριες του σχολείου.

Η 9μελής αυτή επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα ότι η συγκεκριμένη αίτηση του εν λόγω εκπαιδευτικού δεν μπορεί να γίνει φέτος δεκτή, άσχετα αν προσλαμβανόταν τα προηγούμενα χρόνια. Απλώς εγώ υπογράφω την απόφαση, με την επιτροπή να έχει την άποψη ότι αποκαθίσταται η νομιμότητα διότι δεν ήταν πλήρη τα στοιχεία του φακέλου του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού και δεν μπορεί να επαναπροσληφθεί, σύμφωνα με τη συγκεκριμένη προκήρυξη».

Ρεπορτάζ: Ράνια Μωραΐτη -  Μαρία Αντωνογιαννάκη

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News