default-image

Ακονίζουν τα "ξίφη" τους στην Βουλή για την παιδεία

Ελλάδα
Ακονίζουν τα "ξίφη" τους στην Βουλή για την παιδεία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αντιπαράθεση σε υψηλούς τόνους πραγματοποιήθηκε μεταξύ του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα και του πρόεδρου της Ν.Δ. Κυρ. Μητσοτάκη στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την Παιδεία.

Η πολιτική της κυβέρνησης στην Παιδεία είναι το αντικείμενο της προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών που γίνεται σήμερα στη Βουλή, με πρωτοβουλία του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η «αναμέτρηση» των πολιτικών αρχηγών, ωστόσο αναμένεται να επεκταθεί και σε άλλα ανοιχτά ζητήματα της κυβερνητικής πολιτικής. Ωστόσο πέρα από την Παιδεία, η «αναμέτρηση» των πολιτικών αρχηγών επεκτάθηκε και σε άλλα ανοιχτά ζητήματα της κυβερνητικής πολιτικής.

>>ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΜΕ 152 "ΝΑΙ" ΠΕΡΑΣΕ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ

Τσίπρας: Υπερασπίζεστε αυτούς που κάνουν τη "βρώμικη δουλειά"

Ο κ. Μητσοτάκης υπερασπίζεται, από τότε που εξελέγη, καναλάρχες, αυτούς που κάνουν την "βρώμικη δουλειά" είπε ο πρωθυπουργός στην δευτερολογία του στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στην Βουλή. Το πρόβλημά σας κ. Μητσοτάκη δεν είναι ότι υπερασπίζεστε την άποψη να υπάρχουν ιδιωτικά σχολεία και πανεπιστήμια, το πρόβλημά σας είναι ότι μεροληπτείτε υπέρ των ιδιωτικών σχολείων και πανεπιστημίων εναντίον της δημόσιας Παιδείας, είπε επίσης ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στα θέματα της Παιδείας.

«Δε νομίζω ότι η δεκαετία του '80 πήγε πίσω τη χώρα. Αλλά αν είναι έτσι, τότε γιατί κ. Μητσοτάκη εσείς επικαλεστήκατε το Σύνταγμα του 1864 για να υπερασπιστείτε την ιδιωτική εκπαίδευση;», ήταν το ερώτημα που έθεσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και συνέχισε: «Όταν λέτε, κ. Μητσοτάκη, ότι θα καταργήσετε ό,τι κάναμε εμείς στην Εκπαίδευση, εννοείτε ότι θα καταργήσετε το ότι τα παιδιά κάνουν Αγγλικά και Πληροφορική από την Α' Δημοτικού;»

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Είστε απολογούμενος, όχι κατήγορος

«Δεν έρχεστε ως κατήγορος, απολογούμενος είστε για τα ζητήματα διαφάνειας και διαπλοκής», είπε στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συζήτηση στη Βουλή για την παιδεία.

«Αφιερώσατε 20 λεπτά για να κάνετε γενικές αναφορές στην τρέχουσα πολιτική κατάσταση. Μάλλον ο λογογράφος σας έμπλεξε τις ομιλίες, σας έδωσε μία ομιλία που κάνατε πριν από τρεις μήνες. Δεν ακούσατε τίποτα για τον Καλογρίτσα και για τα νέα τρίγωνα της διαπλοκής», επεσήμανε.

Όπως είπε, η κοινωνία ενδιαφέρεται περισσότερο για τα σχολεία από το πώς θα αποκτήσει η κυβέρνηση πρόσβαση στα μέσα ενημέρωσης και κατέληξε με νόημα: «Δε θα μπω στον πειρασμό να αποπροσανατολίσω την συζήτηση».

Με αφορμή τις πρωτολογίες του πρωθυπουργού και του πρόεδρου της Ν.Δ., πηγές της Πειραιώς σχολίασαν: «Υπεύθυνος με προτάσεις και όραμα για την Παιδεία και την Ελλάδα ο κ. Μητσοτάκης. Διχαστικός για τη χώρα και απολογητικός για τις σχέσεις του με τη διαπλοκή ο κ. Τσίπρας».

Τσίπρας: Δε θα επιτρέψουμε να καλύψουν τη χώρα στο σκοτάδι

Με αναφορά στις Τηλεοπτικές Άδειες, το χρέος και την αξιολόγηση ξεκίνησε την ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή στη συζήτηση για την Παιδεία. Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η διαπλοκή θέλει να δείξει ότι: «Στο σκοτάδι όλες οι αγελάδες φαίνονται μαύρες» και τόνισε: «Θέλουν να δείξουν ότι είμαστε όλοι ίδιοι, αλλά δεν είμαστε». «Το σκοτάδι της προπαγάνδας των συστημικών μέσων απειλεί να καλύψει τα πάντα» ανέφερε.

«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε κάποιους να απειλούν να καλύψουν την χώρα στο σκοτάδι» τόνισε ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας από το βήμα της Βουλής, εξαπολύοντας δριμεία επίθεση στην Ν.Δ., η οποία - όπως είπε - βρίσκεται απέναντι στον αγώνα της κυβέρνησης να σπάσει «το αμαρτωλό τρίγωνο της διαπλοκής».

Απευθυνόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση, κατά την ομιλία του στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την Παιδεία, ο κ. Τσίπρας είπε ότι «εδώ και ένα μήνα παίζεται η τρίτη πράξη του έργου της αριστερής παρένθεσης».

«Το παίξατε την πρώτη περίοδο της διακυβέρνησης με το ότι η χώρα θα οδηγηθεί στη χρεοκοπία. Αποτύχατε με το δημοψήφισμα και τις εκλογές του Σεπτέμβρη. Παίξατε το ίδιο στοίχημα πέρυσι στην πρώτη αξιολόγηση. Παίξατε τα ρέστα σας και αποτύχατε. Και τώρα επιχειρείτε το ίδιο στηρίζοντας και στηριζόμενοι από αυτούς που για πρώτη φορά καλούνται να βάλουν το χέρι στην τσέπη, να πληρώσουν, να είναι ίσοι απέναντι σε όλους» ανέφερε και διαμήνυσε: «Σας το λέω ξανά. Οι φίλοι και οι προστατευόμενοί σας θα περάσουν από το ταμείο. Και θα πληρώσουν».

Κλιμακώνοντας την επίθεσή του κατά της Ν.Δ. για τις τηλεοπτικές άδειες, ο κ. Τσίπρας συμπλήρωσε: «Δεν κρατάτε τα προσχήματα. Έχετε βγει στα κεραμίδια για να υπερασπιστείτε το πιο σκοτεινό δίκτυο εξουσίας της μεταπολιτευτικής περιόδου, το δίκτυο που οικοδόμησαν οι καναλάρχες με τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ. Και τολμάτε να κουνάτε το δάκτυλο σε εμάς για το ηθικό πλεονέκτημα εσείς τα κόμματα της SIEMENS, του Χριστοφοράκου, του ΚΕΕΛΠΝΟ, της παράγκας στο ποδόσφαιρο... Φτάσατε στο σημείο να υποσχεθείτε στους καναλάρχες ότι θα τους γυρίσετε πίσω τα λεφτά, τα 250 εκατ. που τα έχει ανάγκη η κοινωνία».

Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τη Ν.Δ. ότι θέλει «να απονομιμοποιήσει τον διαγωνισμό» για τις τηλεοπτικές άδειες. «Το καλοκαίρι λέγατε ότι κάνουμε διαγωνισμό για να μην πάρει άδεια ο ΣΚΑΪ. Μετά αλλάξατε το τροπάρι ότι ο διαγωνισμός έγινε για να πάρει άδεια ο Καλογρίτσας, αλλά όταν ζήτησε διευκόλυνση βρέθηκε την άλλη στιγμή εκτός» είπε για να προσθέσει: «Σε αυτό τον τόπο θα μάθουν όλοι ότι ο νόμος ισχύει για όλους».

«Μήπως ο Κυριακού, ο Σαββίδης και ο Μαρινάκης είναι ΣΥΡΙΖΑ; Ή μήπως ο Αλαφούζος θα γίνει ΣΥΡΙΖΑ επειδή πήρε άδεια;», αναρωτήθηκε ο κ. Τσίπρας.

Αναφερόμενος στην Attica Bank ο πρωθυπουργός είπε προς τη Ν.Δ.: «Έχετε θράσος να μιλάτε εσείς για σκάνδαλο ΣΥΡΙΖΑ στις τράπεζες. Όσο και αν ψάξετε δεν θα βρείτε τον ΣΥΡΙΖΑ πίσω από κάποιο δάνειο. Τον εαυτό σας θα βρείτε. Αν θέλετε να βρείτε δάνειο χωρίς εξασφαλίσεις να ψάξετε τα δικά σας βιβλία. 200 εκατ. χρωστά η Ν.Δ. και άλλα τόσα το ΠΑΣΟΚ».

«Η διαφορά μας φαίνεται αν συγκρίνουμε την διαδικασία αυτή με τον διαγωνισμό για την DIGEA. Ξεπουλήσατε το σύνολο του τηλεοπτικού φάσματος για 18 εκατ. ευρώ, όταν εμείς εξασφαλίσαμε 250 εκατ. ευρώ. Δεν ζητήσατε καν πόθεν έσχες και το ξεπουλήσατε στους φίλους σας σε διαγωνισμό με ένα μόνο συμμετέχοντα», υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός.

Πηγή: naftemporiki

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News