Ειδήσεις

Επανάσταση! Γεννήθηκε μωρό με τρεις βιολογικούς γονείς

Γεννήθηκε στο Μεξικό το πρώτο μωρό στον κόσμου με τρεις γονείς!

Γεννήθηκε στο Μεξικό το πρώτο μωρό στον κόσμου με τρεις γονείς! Πρόκειται για μια αμφιλεγόμενη μέθοδο με βάση την οποία γίνεται χρήση DNA τριών ατόμων,που προκαλεί αντιδράσεις καθώς οι πολέμιοι της κατηγορούν τους επιστήμονες πως προσπαθούν να μεταβληθούν σε Θεοί παρεμβαίνοντας καταλυτικά στη δημιουργία μιας ζωής, ενώ από την άλλη οι υπέρμαχοί της αντιτάσουν πως μέσω αυτής δίνετε  η δυνατότητα σε γυναίκες με σπάνια προβλήματα να αποκτήσουν παιδί.

Το βρέφος, που είναι τώρα πέντε μηνών, ονομάζεται Αμπραχίμ Χασάν.

Γονείς του παιδιού είναι οι Ιορδανοί Ιμπτισάμ Σαμπάν και Μαχμούντ Χασάν, οι οποίοι προσπαθούσαν να αποκτήσουν παιδί εδώ και 20 χρόνια.

Η μητέρα φέρει στο γονιδίωμά της σπάνιο σύνδρομο, που προκαλεί καταστροφή της ανάπτυξης του νευρικού συστήματος.

Έτσι, οι επιστήμονες  αφαίρεσαν τον πυρήνα ωαρίου της κ. Σαμπάν και το αντικατέστησαν με τον πυρήνα ωαρίου άλλης γυναίκας, με αποτέλεσμα το μεν πυρηνικό DNA να ανήκει στη βιολογική μητέρα του παιδιού και το μιτοχονδριακό DNA στη δότρια.

Το ωάριο που προέκυψε γονιμοποιήθηκε στη συνέχεια με το σπέρμα του πατέρα του νεαρού Αμπραχίμ.

Οι πληροφορίες για τη διαδικασία είναι προς το παρόν περιορισμένες με  κάποιες πρώτες αναφορές να δημοσιεύονται στο American Society of Reproductive Medicine's. Ωστόσο σε επιστημονικό συνέδριο που διοργανώνεται στο  Salt Lake Cityτον επόμενο μήνα, θα παρουσιαστεί η μέθοδος αναλυτικά.

Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη μέθοδος, με βάση την οποία γίνεται χρήση DNA τριών ατόμων είναι νόμιμη μόνον στο Ηνωμένο Βασίλειο και νομιμοποιήθηκε στη Μεγάλη Βρετανία μετά από έντονη κοινοβουλευτική αντιπαράθεση.

Σχόλια