default-image

Στην Κρήτη δύο κοσμοναύτες μετά απο 172 μέρες στο διάστημα

Κρήτη
Στην Κρήτη δύο κοσμοναύτες μετά απο 172 μέρες στο διάστημα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά τον Γιούρι Μαλέντσενκο, δύο ακόμη Ρώσοι κοσμοναύτες θα έρθουν στην Κρήτη για την αποκατάστασή τους σε ξενοδοχείο στον Καβρό Αποκορώνου.

>>ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο ΚΟΣΜΟΝΑΥΤΗΣ ΓΙΟΥΡΓΙ ΜΑΛΕΝΤΣΕΝΚΟ ΣΤΗ ΚΡΗΤΗ ΓΙΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Οι κ.Alexey Ovchinin και Οleg Κripochka αναμένονται περί τα τέλη Σεπτεμβρίου όπου και θα διαμείνουν για την φυσική τους αποκατάσταση μετά την επιστροφή τους από το διάστημα στη Γη, (έπειτα από παραμονή 172 ημερών στο διαστημικό σταθμό Soyuz TMA-20M).

>>ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ : Ο ΓΙΟΥΡΙ ΜΑΛΕΝΤΣΕΝΚΟ ΣΤΟ ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟ ΤΟΥ ΣΚΙΝΑΚΑ

Στα σκαριά είναι όμως πλέον και επίσημα, συνεργασία της Ελλάδας με τη Ρωσία, ώστε ΑμεΑ και εργαζόμενοι που έχουν υποστεί εργατικό ατύχημα, να έρχονται στην Κρήτη για τη θεραπεία τους, μιας και θα είναι σαν να βρίσκονται σε διακοπές, αφού το νησί ενδείκνυται και για τα δύο. Ο υπεύθυνος κοινωνικής ασφάλισης της Ρωσίας Ευγένιος Πισαρέφσκι, θεωρεί ότι είναι εφικτές διακρατικές συμφωνίες με τη συμβολή ιδιωτικών κεφαλαίων για να ευοδωθεί η συμφωνία.

Ένα νέο τουριστικό προϊόν είναι προς διαμόρφωση από τον ΕΟΤ για την προσέλκυση Ρώσων εργαζομένων καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου, κάτι που έχει ήδη γίνει σε χώρες όπως η Ισπανία, η Τουρκία και το Ισραήλ.

 Όπως εξηγεί ο Πολύκαρπος Ευσταθίου, υπεύθυνος του γραφείου ΕΟΤ Μόσχας, υπάρχει η δυνατότητα φιλοξενίας στην Κρήτη για τις διακοπές τους, εργαζομένων σε εργοστάσια στον βορά της Ρωσίας όπου η ηλιοφάνεια διαρκεί μόλις 50 μέρες το χρόνο.

Επιστέγασμα της συνεργασίας Ελλάδας - Ρωσίας στον τομέα της υγείας, αποτελεί και η πρόθεση του αρμόδιου υπουργού, Ανδρέα Ξανθού, για ανταλλαγή τεχνογνωσίας στον φαρμακευτικό κλάδο προς άμβλυνση των συνεπειών του ακριβού μονοπωλιακού φαρμάκου από τις πολυεθνικές εταιρείες.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

φωτογραφία αρχείου

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News