default-image

Στο εδώλιο για το 3χρονο που "έκαψαν" ζωντανό (video)

Κρήτη
Στο εδώλιο για το 3χρονο που "έκαψαν" ζωντανό (video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μνήμες από τη φρικιαστική υπόθεση παιδοκτονίας του μικρού Θανάση, ο οποίος ξεψύχησε μαρτυρικά σε ηλικία μόλις 3 ετών στο χωριό Σκούρβουλα της Μεσαράς το Μάρτιο του 2014, ξυπνούν την Τετάρτη στις δικαστικές αίθουσες.

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Ανατολικής Κρήτης, στο Ηράκλειο, θα καθίσει μια 21χρονη γυναίκα και ο 31χρονος - πρώην - σύντροφός της, οι οποίοι έχουν καταδικαστεί πρωτόδικα σε ισόβια για τη δολοφονία του 3χρονου γιου της κοπέλας, πριν από περίπου δυόμισι χρόνια. 

Μετά την καταδίκη τους σε ισόβια κάθειρξη, οι δύο κατηγορούμενοι, αμφότεροι βουλγαρικής εθνικότητας, άσκησαν έφεση εναντίον της πρωτόδικης απόφασης. Η δίκη ορίστηκε τελικά για την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου: Η 21χρονη και ο 31χρονος θα καθίσουν στο εδώλιο του Εφετείου, με σκοπό να "σπάσουν" τα ισόβια, ελπίζοντας ότι κάποια μέρα θα αποφυλακιστούν. 

>>ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΑΝΕΚΦΡΑΣΤΟΙ ΧΩΡΙΣ ΙΧΝΟΣ ΛΥΠΗΣ ΟΔΗΓΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ

Οι δύο κατηγορούμενοι φέρονται να "ζεμάτισαν" τον αδικοχαμένο 3χρονο με καυτό νερό, προκειμένου ο μικρός να κάνει τη φυσική του ανάγκη, καθώς υπέφερε από δυσκοιλιότητα. Ο Θανασάκης, ωστόσο, υπέστη εγκαύματα γ' βαθμού στο 70% του σώματός του, με αποτέλεσμα να βρει φρικτό θάνατο πριν προλάβει καλά-καλά να γνωρίσει τον κόσμο... Η 19χρονη - τότε - κοπέλα είχε μεταφέρει το παιδί της στο Κέντρο Υγείας Μοιρών. Όταν, ωστόσο, οι γιατροί εξέτασαν το 3χρονο, διαπίστωσαν έκπληκτοι ότι αυτό είχε φύγει από τη ζωή ώρες πριν... Όπως είναι λογικό, ειδοποιήθηκε η ΕΛ.ΑΣ., άνδρες της οποίας προχώρησαν λίγο αργότερα στη σύλληψη τόσο της μητέρας, όσο και του συντρόφου της. 

...και Τιμωρία 

Το πρωτοβάθμιο Δικαστήριο έγινε το Φεβρουάριο του 2015. Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου στο Ηράκλειο κάθισαν οι δύο κατηγορούμενοι, οι οποίοι δεν αντάλλαξαν ούτε βλέμμα μεταξύ τους. Πράγμα λογικό, αν αναλογιστεί κανείς ότι οι σχέσεις τους μετά την τραγική κατάληξη του Θανάση διακόπηκαν απότομα. Αυτό φανερώθηκε ξεκάθαρα και στο Δικαστήριο, όπου ο ένας έριχνε τις ευθύνες για το θάνατο του παιδιού στον άλλον. Αμφότεροι τελικά κρίθηκαν ομόφωνα ένοχοι από την Έδρα για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Η ποινή που επιβλήθηκε και στους δύο ήταν ισόβια κάθειρξη. 

Νωρίτερα, την ίδια μέρα, πριν ανακοινωθεί στους δύο κατηγορούμενους η απόφαση του Δικαστηρίου, η εισαγγελέας Πρωτοδικών Ηρακλείου είχε προτείνει την ενοχή τόσο της 21χρονης, όσο και του 31χρονου. Η εν λόγω πρόταση υιοθετήθηκε τελικά από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου. Αξίζει όμως να ανατρέξουμε σε ορισμένα σημεία της πρότασης της εισαγγελέως της Έδρας, η οποία είχε κάνει τους παριστάμενους στο ακροατήριο να ανατριχιάσουν. Η εισαγγελέας είχε κάνει λόγο τότε για μια πρωτοφανή στα δικαστικά χρονικά υπόθεση ανθρωποκτονίας, τόσο για τον τρόπο με τον οποίο διαπράχθηκε, όσο και για το ότι το θύμα ήταν ένα παιδί μόλις 3 ετών. 

Εισαγγελέας: «Πάλι καλά που δεν το έθαψαν ζωντανό» 

«Όλοι όσοι βρίσκονται σ' αυτήν την αίθουσα και ακούν όσα λέγονται τόση ώρα, ακούν απλώς μια υπόθεση. Όσοι όμως δουν τις φωτογραφίες του νεκρού αγοριού θα νιώσουν συναισθηματική οργή και αποτροπιασμό», είχε πει - μεταξύ άλλων - η εισαγγελική λειτουργός. Σύμφωνα πάντα με την ίδια, εκτός από τα εγκαύματα που είχε το παιδάκι, έφερε και κακώσεις, γεγονός που αποδείκνυε ότι έπεσε και θύμα κακοποίησης. Επίσης, έγινε αναφορά και στη διαφορετική χρονική ηλικία των εγκαυμάτων του μικρού Θανάση. Όπως εξήγησε στο ακροατήριο η εισαγγελέας, το αδικοχαμένο παιδάκι είχε υποστεί εγκαύματα και σε παλαιότερους χρόνους. Εξάλλου, η εισαγγελέας δεν παρέλειψε να δώσει έμφαση και στις αντιφάσεις, στις οποίες έπεφταν, μετά το έγκλημα, οι δύο κατηγορούμενοι. 

«Στην αρχή έλεγαν ότι το παιδί έπεσε μέσα σε μια λεκάνη με νερό. Μετά, όμως, ξεκίνησαν να τα ρίχνουν ο ένας στον άλλον», επισήμανε η εισαγγελέας, η οποία συμπλήρωσε με νόημα ότι «το πήγανε στο Κέντρο Υγείας Μοιρών επειδή δεν ήξεραν τι να το κάνουν και πάλι καλά που δεν άνοιξαν κάποιο λάκκο και να το θάψουν ζωντανό». Σύμφωνα με την εισαγγελέα, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το παιδί δέχτηκε βία και από τρίτο άτομο, ενώ τα εγκαύματα που υπέστη «έγιναν ανάμεσα στους τέσσερις τοίχους του μικρού και άθλιου σπιτιού που ζούσε το αγοράκι», είχε πει, ολοκληρώνοντας τότε την αγόρευσή της, η εισαγγελέας Πρωτοδικών Ηρακλείου. 

Ρεπορτάζ: Νικόλας Αγγελίνος

Video Platform Video Management Video Solutions Video Player

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News