default-image

Σε υγρό τάφο μετατράπηκε και πάλι η θάλασσα της Κρήτης

Κρήτη
Σε υγρό τάφο μετατράπηκε και πάλι η θάλασσα της Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μία ακόμη οικογένεια αλλοδαπών που είχε έρθει για να απολαύσει τις διακοπές της στην Κρήτη, πενθεί ένα δικό της άνθρωπο που άφησε την τελευταία του πνοή και ενώ κολυμπούσε στα βόρεια παράλια του νομού Ηρακλείου.

Το περιστατικό έλαβε χώρα νωρίς το μεσημέρι στη Σταλίδα, σε μία παραλία όπου και στο παρελθόν έχουν διαπιστωθεί περιστατικά πνιγμών.

>>ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΠΙΕ Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ

Αυτήν την φορά το νήμα της ζωής κόπηκε για έναν 56χρονο Ολλανδό που άφησε την τελευταία του πνοή μέσα στη θάλασσα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες κάποια στιγμή ο ίδιος προσπάθησε να γίνει αντιληπτός και φώναζε για βοήθεια. Άνθρωποι που βρίσκονταν στην άκτη μόλις κατάλαβαν τι συνέβαινε, βούτηξαν στη θάλασσα  για να τον σώσουν .

Μάταια όμως διότι δεν τον πρόλαβαν. Ο ξένος επισκέπτης του νησιού μας ξεκίνησε το δικό του μοναχικό ταξίδι βυθίζοντας στο πένθος τους δικούς του,  ενώ ανείπωτη και η οδύνη για τη γυναίκα του και τον αδερφό του που ήταν μαζί του.

Μόλις τον έβγαλαν στην ακτή, παρελήφθη από ιδιωτικό ασθενοφόρο και μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο νοσοκομείου όπου απλά και μόνο  διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι ο θάνατος του πιθανότατα οφείλεται σε καρδιακά αίτια  αλλά φως στις ακριβείς συνθήκες του θανάτου του,  αναμένεται να ρίξει η νεκροψία νεκροτομή.

Δυστυχώς στην Κρήτη που η θάλασσα αποτελεί ένα δυνατό χαρτί της στην προώθηση του τουριστικού ρεύματος , το υγρό στοιχείο φαίνεται να αποδεικνύεται μία άκρως θανάσιμη παγίδα για τους κατοίκους της αλλά κυρίως του ξένους επισκέπτες της. Πως αλλιώς να εξηγήσει κανείς ότι μέχρι και σήμερα τα περιστατικά  μόνο των πνιγμών στο νησί ξεπερνούν τα 30, χωρίς σε αυτά να προστεθούν οι θάνατοι που έχουν προκληθεί στις ακτές της.

Το καλοκαίρι έφυγε και η φετινή τουριστική περίοδος ολοκληρώνεται σιγα -σιγά, ωστόσο αυτό που μένει είναι η μακάβρια λίστα των νεκρών σε θάλασσες αλλά και δρόμους ,δύο στοιχεία, ο συνδυασμός των οποίων τελικά μετατρέπεται σε θανάσιμο κοκτέιλ για όλους όσοι επιλέγουν να αφήσουν τον τόπο τους και να έρθουν στο νησί για διακοπές.

Ρεπορτάζ : Βάλια Μπούη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News