default-image

Εγγραφές στην Μουσική Σχολή και το Εικαστικό Εργαστήρι

Life
Εγγραφές στην Μουσική Σχολή και το Εικαστικό Εργαστήρι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ξεκίνησαν την τρέχουσα περίοδο οι εγγραφές μαθητών στην Μουσική Σχολή, το Εικαστικό Εργαστήρι και άλλες εκπαιδευτικές δομές του Δήμου Ιεράπετρας για το σχολικό έτος 2016 -2017.

Με περισσότερες καινοτομίες να χαρακτηρίζουν τα φετινά εκπαιδευτικά προγράμματα, για πρώτη φορά μετά την πρόσληψη από το ΝΠΔΔ ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α καθηγητών για σκάκι και χορό, οι ενδιαφερόμενοι όλων των ηλικιών  θα έχουν τη δυνατότητα επιπλέον των δραστηριοτήτων που προσφέρονται στη Μουσική Σχολή και το Εικαστικό Εργαστήρι να εγγραφούν και σε νέες προσφερόμενες δραστηριότητες, όπως στα μαθήματα σκάκι ή στην δημοτική ομάδα χορού.

Παράλληλα, επιπλέον των κατευθύνσεων που προσφέρονται στη Μουσική Σχολή, μαθητές όλων των τάξεων έως και το Λύκειο θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στην Μπαντίνα, ένα νέο μουσικό σχήμα που εξειδικεύεται στην εκμάθηση πνευστών και κρουστών οργάνων.

Τμήματα της Μουσικής Σχολής

Συνεχίζοντας την επιτυχημένη λειτουργία της, η Μουσική Σχολή του Δήμου Ιεράπετρας προσφέρει μαθήματα πιάνου, κιθάρας, ακουστικής κιθάρας, ηλεκτρικής κιθάρας, μπάσου, αρμονίου, ακορντεόν, λύρας, λαούτου, μαντολίνου, μονωδίας, μικτής χορωδίας, χορωδίας νέων, θεωρητικά, ανώτερα θεωρητικά, μουσικού θεάτρου, προκαταρκτικά μουσικά τμήματα εισαγωγής στην μουσική - μουσικοκινητική αγωγή, ενώ για πρώτη φορά από τη φετινή χρονιά θα λειτουργήσει η Μπαντίνα, φιλαρμονική για παιδιά, όπου μαθητές όλων των τάξεων μέχρι το Λύκειο θα μπορούν να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στην εκμάθηση πνευστών ή κρουστών οργάνων μέσα από την καθοδήγηση έμπειρων μουσικών.

Τμήματα στο Εικαστικό Εργαστήρι

Παράλληλα με την Μουσική Σχολή, στο Εικαστικό Εργαστήρι του Δήμου Ιεράπετρας θα λειτουργήσουν τμήματα γλυπτικής, αγγειοπλαστικής, ζωγραφικής για ηλικίες 6-9 ετών, 9-12 ετών,  12-16 ετών, ζωγραφική για εφήβους και νέους, ζωγραφική για ενήλικες, τμήμα εικαστικών κατασκευών, αγιογραφίας, ψηφιδωτού, κοσμήματος, ζωγραφικής σε γυαλί, καθώς και τμήμα φαγιούμ.

Σημειώνεται ότι για τη φετινή χρονιά ισχύουν νέα μειωμένα δίδακτρα, ενώ  στα εν λόγω μαθήματα που διαμορφώνεται σε δύο ώρες εβδομαδιαίως για τα παιδιά και τρεις για τους ενήλικες τα υλικά ( χρώματα, πηλός κα ) θα παρέχονται δωρεάν.

Μαθήματα Σκάκι

Για πρώτη φορά από τη φετινή χρονιά, ο Δήμος Ιεράπετρας και η ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α, μετά την πρόσληψη δασκάλου για σκάκι προσφέρουν τη δυνατότητα  σε μικρούς και μεγάλους να εγγραφούν σε τμήματα εκμάθησης σκακιού.

Υλοποιώντας ένα πρωταρχικό στόχο και ικανοποιώντας παράλληλα ένα συλλογικό αίτημα, ο Δήμος Ιεράπετρας προσφέρει τη δυνατότητα σε όσους επιθυμούν να ανακαλύψουν το σκάκι, ένα εξαιρετικό παιχνίδι στρατηγικής που προάγει τον τρόπο σκέψης, εξασκεί τη μνήμη, ενισχύει την αυτοσυγκέντρωση, την τακτική και τη ανάλυση. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε αρχάριους με σκοπό την εκμάθηση κινήσεων και βασικών αρχών στρατηγικής, αλλά και προχωρημένους, οι οποίοι δύναται να προχωρούν ανάλογα με το αρχικό τους επίπεδο. Όλοι οι μαθητές θα συμμετέχουν σε σκακιστικά τουρνουά και αγώνες.

Δημοτική Ομάδα Χορού

Με στόχο τη διαφύλαξη της μουσικοχορευτικής παράδοσης της Ανατολικής Κρήτης με την ενεργό συμμετοχή των πολιτών, ο Δήμος Ιεράπετρας και το ΝΠΔΔ ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α, μετά την πρόσληψη δασκάλου χορού, προχωρούν από φέτος στη δημιουργία Δημοτικής Χορευτικής Ομάδας.

Σκοπός της εν λόγω ομάδας, στην οποία μπορούν να συμμετέχουν όσοι γνωρίζουν ήδη κρητικούς παραδοσιακούς χορούς, είναι η ενασχόληση με τη μουσικοχορευτική παράδοση της Ανατολικής Κρήτης και κυρίως της Ιεράπετρας, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στο τοπικό χορευτικό ύφος, στον αυθεντικό τρόπο έκφρασης των παλιών χορευτών και στην τοπική ενδυμασία.

ΔΟΜΕΣ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΣ ΜΑΚΡΥ ΓΙΑΛΟΥ

Συνεχίζοντας για δεύτερη συνεχή χρονιά τη λειτουργία του το παράρτημα της Μουσικής Σχολής  στην Δημοτική Ενότητα Μακρύ Γιαλού, προσφέρει και φέτος σε όσους επιθυμούν τη δυνατότητα εκμάθησης διαφόρων μουσικών οργάνων.

Το παράρτημα λειτουργεί στο κτίριο του πρώην Δημοτικού Σχολείου Μακρύ Γιαλού και προσφέρονται μαθήματα για τα παρακάτω μουσικά όργανα: πιάνο, κιθάρα (Κλασική, Συνοδείας, Λαϊκή), αρμόνιο, ακορντεόν, μονωδία,  σύγχρονο  τραγούδι, υποχρεωτικά θεωρητικά  (Θεωρία Σολφέζ-Μουσική ορθογραφία), μουσικοκινητική αγωγή, μουσικό θέατρο κα.

Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) Μακρύ Γιαλού

Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Μακρύ Γιαλού αποτελεί μια νέα δομή στην Δημοτική Ενότητα Μακρύ Γιαλού που θα λειτουργήσει για πρώτη φορά τη σχολική περίοδο 2016-2017 στο κτίριο του πρώην Δημοτικού Σχολείου Μακρύ Γιαλού. Από Σεπτέμβριο έως και Ιούλιο  θα λειτουργούν καθημερινά απογευματινά τμήματα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών 5 - 12 ετών με δραστηριότητες όπως εικαστικά, θεατρικό παιχνίδι, χειροτεχνίες, μουσικοκινητική αγωγή, σκάκι κ.α.

Στο  ΚΔΑΠ μπορούν να εγγραφούν παιδιά των παραπάνω ηλικιών, ενώ πλαίσιο του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής & Επαγγελματικής Ζωής» για την εν λόγω δομή προβλέπεται η δωρεάν φοίτησης παιδιών 5- 12 ετών  για όσους επιλέχθηκαν μετά από αίτησή τους μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές στην Μουσική Σχολή, το Εικαστικό Εργαστήρι, στα μαθήματα Σκάκι, στην Δημοτική Ομάδα Χορού  αλλά και στις δομές της Δημοτικής Ενότητας Μακρύ Γιαλού, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες με τη γραμματεία του ΝΠΔΔ ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α Δήμου Ιεράπετρας στο τηλ. 2842340380, με τη γραμματεία της Μουσικής Σχολής κατά τις εργάσιμες ημέρες 14:00 - 20:00 στο τηλ. 2842090010, με το Εικαστικό Εργαστήρι του Δήμου Ιεράπετρας στο τηλ. 2842022334, ενώ παράλληλα για πληροφορίες αλλά και τις σχετικές αιτήσεις μπορούν να ενημερώνονται από την ιστοσελίδα του Δήμου Ιεράπετρας ierapetra.gov.gr.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News