Ειδήσεις

Κοντά στην αλήθεια για τον μικρό Μπεν οι αστυνομικοί;

Νέες εξελίξεις στην υπόθεση του Μπεν σηματοδοτούν τα ευρήματα που εντοπίστηκαν στην Κω

Νέες εξελίξεις στην υπόθεση του Μπεν σηματοδοτούν τα ευρήματα που εντοπίστηκαν στην Κω. Μετά τα οστά  που εντοπίστηκαν στο χωράφι στο οποίο όμως για πάρα πολλά χρόνια υπήρχαν ζώα , βρέθηκαν αντικείμενα και συγκεκριμένα ίνες υφάσματος που μπορεί να προέρχονται από τα ρούχα του μικρού Μπεν.

Σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ «η αστυνομία βρήκε αντικείμενα τα οποία μπορεί να προέρχονται από τα ρούχα του παιδιού».

Από την πρώτη κιόλας ημέρα των ερευνών έγινε γνωστό πως οι έμπειροι Βρετανοί ερευνητές που βρίσκονται στο νησί έχουν πει στην Κέρι Νίνταμ, τη μητέρα του επί 25 χρόνια αγνοούμενου αγοριού να «προετοιμαστεί για το χειρότερο σενάριο», γεγονός που δείχνει ότι οι ερευνητές εκτιμούν πως ίσως το χωράφι να κρύβει την απάντηση που κανείς δεν κατάφερε να δώσει από το 1991 μέχρι και σήμερα.

Η ίδια η Κέρι Νίνταμ δηλώνει «αγχωμένη» προσθέτοντας ότι «βλέπω και τους αστυνομικούς να είναι αγχωμένοι». «Τους βλέπω ότι δεν θέλουν να μου φέρουν τα φοβερά νέα (σ.σ. ότι βρέθηκαν τα οστά του Μπεν που σημαίνει ότι το παιδί είχε σκοτωθεί το 1991)» δήλωσε το βράδυ της Δευτέρας η κυρία Νίνταμ στη Daily Mirror.

Την ίδια ώρα ο επικεφαλής των ερευνών, Τζον Κάζινς, εκτιμά ότι το χωράφι, που τους υπέδειξε ένας από τους βασικούς μάρτυρες, η κατάθεση του οποίου ήταν καθοριστική για να ξεκινήσουν και πάλι οι έρευνες, «πρέπει είναι γεμάτο από εκατοντάδες οστά με τα οποία πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί».

Ήδη στις πρώτες οχτώ ώρες των ερευνών οι Έλληνες και οι Βρετανοί αστυνομικοί που ψάχνουν στο χωράφι που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το σπίτι που έμενε ο μικρός Μπεν στην Κω πριν από 25 χρόνια εντόπισαν δεκάδες οστά. Για να μπορούν μάλιστα να τα εντοπίσουν καλύτερα θα χρησιμοποιήσουν ένα μεγάλο κόσκινο που έχει μεταφερθεί στο σημείο.

Ελέγχοι στα εργαστήρια

Με κατάλληλους ελέγχους στα εργαστήρια που θα σταλούν τα οστά σύμφωνα με το protothema.gr  θα διαπιστωθεί αν προέρχονται από ανθρώπους ή από ζώα και στη συνέχεια αν διαπιστωθεί ότι είναι ανθρώπινα θα προχωρήσουν στη διαδικασία της ταυτοποίησης.

Τη Δευτέρα οι ερευνητές δεν ανοιξαν μεγάλες τρύπες στο έδαφος αλλά αρκέστηκαν σε μια έρευνα σε βάθος 15 έως 30 εκατοστών.

Aπέκλεισε το ενδεχόμενο ο Μπεν να είναι ζωντανός

Την ίδια ώρα ο Βρετανός ερευνητής με του δηλώσεις στην Daily Mail δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ο Μπεν να είναι ζωντανός.

«Κρατώ συνεχώς ανοιχτό το μυαλό μου για το τι θα μπορούσε να έχει συμβεί στο Μπεν το 1991» δήλωσε ο Κάζινς και πρόσθεσε:  «Υπάρχουν ακόμα μερικά ανοιχτά σημεία στην έρευνα για το τι θα μπορούσε να συμβεί στον Μπεν. Όλα αυτά έχουν οδηγήσει στην δημιουργία πολλών μύθων και θρύλων ως προς το τι συνέβη στον Μπεν πριν από 25 χρόνια. Θα μας επιτρέψετε να τους καταρρίψουμε και να ανακαλύψουμε την αλήθεια και την πραγματικότητα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είμαστε εδώ σήμερα».

Το κλιμάκιο της βρετανικής αστυνομίας που βρίσκεται στην Κω αποτελείται από 19 ειδικούς επιστήμονες οι οποίοι θα συλλέξουν από το πρώτο χωράφι που τους υπέδειξε ο μάρτυρας στοιχεία προκειμένου να ρίξουν φως στην υπόθεση της μεγαλύτερης εξαφάνισης που έχει καταγραφεί στο Ηνωμένο Βασίλειο. Γι' αυτό το λόγο θα χρειαστούν περίπου 10 με 12 ημέρες. Αν οι έρευνες αποδειχτούν άκαρπες τότε οι ανασκαφές θα συνεχιστούν στο δεύτερο χωράφι, στο σημείο δηλαδή που έκανε εργασίες ο Κωνσταντίνος Μπάρκας.

Σχόλια