default-image

"Έκρηξη και φωτιά" σε ξενοδοχείο του Ηρακλείου

Κρήτη
"Έκρηξη και φωτιά" σε ξενοδοχείο του Ηρακλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά από σεισμική δόνηση , προκλήθηκε διαρροή υγραερίου και ακολούθησε έκρηξη με αποτέλεσμα να καταρρεύσει τοίχος σε ξενοδοχείο της Χερσονήσου . Η φωτιά που ξέσπασε στους χώρους της μονάδας κινητοποίησε την πυροσβεστική υπηρεσία. Άμεσα εκκενώθηκε το ξενοδοχείο και οι τουρίστες οδηγήθηκαν σε ασφαλές σημείο.

Πρόκειται φυσικά μόνο για το σενάριο άσκησης  που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης στη Χερσόνησο.

Για τη διεξαγωγή της άσκησης διακόπηκε η κυκλοφορία στους δρόμους, περιμετρικά του ξενοδοχείου, για μια ώρα, από τις 10:30 μέχρι και τις 11:30 το πρωί. Αναλυτικά, το σενάριο της άσκησης προέβλεπε την εκκένωση των χώρων του ξενοδοχείου από τους διαμένοντες και το προσωπικό, λόγω εκδήλωσης σεισμικής δόνησης, με επακόλουθο την έκρηξη από διαρροή υγραερίου και εκδήλωση φωτιάς σε διάφορα σημεία του ξενοδοχείου, καθώς και κατάρρευση τοιχοποιίας με ύπαρξη τραυματιών.

Η άσκηση έγινε υπό την επίβλεψη του καθηγητή Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών, του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Δρ. Ευθύμιου Λέκκα και αποτελεί πρωτοβουλία της διοίκησης του ξενοδοχείου στη Χερσόνησο, η οποία μαζί με τους εργαζόμενους οργανώνουν την «5η διήμερη ετήσια Άσκηση - Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών».

Στην εκδήλωση συμμετείχαν φορείς μεταξύ των οποίων η Περιφέρεια Κρήτης, ο δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Μαστοράκης, στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι εθελοντικών οργανώσεων, φορέων, υπηρεσιών, καθώς επίσης στελέχη της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Κρήτης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News