default-image

Όχι εργαζόμενων και συνδικάτων στο υπερταμείο

Οικονομία
Όχι εργαζόμενων και συνδικάτων στο υπερταμείο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ΓΣΕΕ εκφράζει την κατηγορηματική της αντίθεση στην ένταξη στο Υπερταμείο Ιδιωτικοποιήσεων, επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας για τη χώρα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

Είναι αδιανόητο επιχειρήσεις κοινωνικής ωφέλειας και κοινωνικών αγαθών να ξεπουλιούνται, υποθηκεύοντας με τον τρόπο αυτό τόσο το μέλλον της χώρας όσο και την πρόσβαση των πολιτών σε φτηνές και ποιοτικές υπηρεσίες.  

Η Συνομοσπονδία στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στις δημόσιες επιχειρήσεις και οργανισμούς και καλεί όλους τους εργαζόμενους να στηρίξουν με κάθε μέσο και τρόπο τον αγώνα για να σταματήσει αυτό το έγκλημα εις βάρος της ελληνικής κοινωνίας, αναφέρει.

Την αντίθεσή της στο «ξεπούλημα» των ΔΕΚΟ εκφράζει και η ΑΔΕΔΥ, ασκώντας δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για την απόφασή της να μεταφέρει έξι μεγάλες ΔΕΚΟ και συγκεκριμένα την ΕΥΔΑΠ, την ΕΥΑΘ, τη ΔΕΗ, το ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, την ΕΛΒΟ και τις Κτηριακές Υποδομές, στην Εταιρεία Δημοσίων Συμμετοχών (ΕΔΗΣ) που θα λειτουργεί υπό την ομπρέλα του Υπερταμείου.

Στις 18.00 το απόγευμα το συλλαλητήριο που διοργανώνει έξω από τη βουλή.

Την αντίθεσή της στην ένταξη της ΔΕΗ στο υπερταμείο εκφράζει η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, απευθύνοντας κάλεσμα για συλλαλητήριο στις 18.00 το απόγευμα στην Πλατεία Συντάγματος και προσυγκέντρωση στα γραφεία της ΓΕΝΟΠ στις 4 το απόγευμα.

Σε ανακοίνωσή της, η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ - ΚΗΕ κάνει λόγο για «παράδοση, ξεπούλημα και εκχώρηση του ομίλου ΔΕΗ στους τοκογλύφους δανειστές και τα ντόπια οικονομικά συμφέροντα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News