default-image

Η Ρωσική αγορά έτοιμη για χειμερινό τουρισμό στην Ελλάδα

Κρήτη
Η Ρωσική αγορά έτοιμη για χειμερινό τουρισμό στην Ελλάδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τις προοπτικές περαιτέρω συνεργασίας της Ελλάδας με τη Ρωσία στον τομέα του τουρισμού συζητούν σε διήμερο σχετικό συνέδριο οι αρμόδιοι φορείς και των δύο χωρών στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου. Αιχμή του δόρατος παραμένει η επέκταση της τουριστικής περιόδου, όπως και η διασφάλιση σταθερά υψηλών ποσοστών επισκεψιμότητας από τη Ρωσία.

Η ρωσική τουριστική αγορά είναι έτοιμη για χειμερινό τουρισμό στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον υπεύθυνο του γραφείου του ΕΟΤ στη Μόσχα, Πολύκαρπο Ευσταθίου, κάτι που ξεκινά από φέτος, αφού μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένου του Ηρακλείου θα φιλοξενούν πλέον στα αεροδρόμιά τους πτήσεις από και προς τη Ρωσία όλο το χρόνο.

Η τοπική αυτοδιοίκηση και των δύο βαθμών, δια στόματος του περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρου Αρναουτάκη, και του δημάρχου Ρεθύμνου, Γιώργου Μαρινάκη, εργάζεται για την ανάπτυξη του θεματικού και εναλλακτικού τουρισμού στην Κρήτη, για να αποφέρει τα μέγιστα η αγορά της Ρωσίας, αλλά και να έχει ο επισκέπτης μια πλήρη και ευχάριστη εμπειρία στο νησί, προσελκύοντας ακόμη περισσότερο τουρισμό μέσω των θετικών σχολίων για τον τόπο.

Σύμφωνα με τους ξενοδόχους του νησιού, όπως τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου ξενοδόχων Ρεθύμνου, Μανώλης Τσακαλάκης, τα περιθώρια ανάπτυξης της ρωσικής τουριστικής αγοράς είναι υπαρκτά και μπορούν να φτάσουν τα 3 εκατομμύρια επισκεπτών κατ' έτος.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News