default-image

Στην εντατικη μονάδα λόγω μηνιγγίτιδας δύο τουρίστες

Κρήτη
Στην εντατικη μονάδα λόγω μηνιγγίτιδας δύο τουρίστες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δύο περιστατικά μηνιγγίτιδας εκδηλώθηκαν τα τελευταία 24ώρα στο Ηράκλειο με το ένα εξ αυτών να κρίνεται σοβαρό και το άτομο που έχει προσβληθεί να νοσηλεύεται στην εντατική.

Ο λόγος συγκεκριμένα για ένα Ελβετό τουρίστα 58 ετών που είχε έρθει για διακοπές στην Κρήτη και έμενε με τη σύζυγο του στη Σταλίδα. Την Κυριακή ωστόσο δεν ένιωθε καθόλου καλά , εμφάνισε υψηλό πυρετό και νευρολογικές διαταραχές.

Αμέσως μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο νοσοκομείο όπου και διαγνώστηκε ότι νοσεί από μηνιγγίτιδα .Εισήχθη στη εντατική και υποβλήθηκε στις απαραίτητες εξετάσεις . Όπως διαπιστώθηκε σύμφωνα και με τον διευθυντή της μονάδας κ.  Ανέστη Κιούλπαλη, «πρόκειται για  ιογενής μηνιγγίτιδα και όχι μικροβιακή . Γεγονός που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να ληφθούν περαιτέρω  μέτρα είτε από τη σύζυγο του είτε στο ευρύτερο περιβάλλον όπου και έμενε το τελευταίο διάστημα.

 Ωστόσο αν και πρόκειται για συχνό είδος μηνιγγίτιδας αλλά λιγότερο σοβαρή σε σχέση με τη μικροβιακή , παρακολουθούμε την πορεία του ασθενούς που βρίσκεται σε καταστολή δίχως να μπορούμε να πούμε ότι έχει διαφύγει τον κίνδυνο.»

Να σημειωθεί επίσης ότι πριν από 10 ημέρες υπήρξε ένα ακόμη περιστατικό μηνιγγίτιδας που αφορούσε αυτήν την φορά μια Γερμανίδα που έκανε διακοπές στο Καμηλάρι της Μεσσαράς. Η γυναίκα, ηλικίας πάνω από 50 ετών μεταφέρθηκε και εκείνη στο Βενιζέλειο σε πολύ καλύτερη κατάσταση ωστόσο . Τις έγιναν οι απαραίτητες εξετάσεις με τις οποίες και διαπιστώθηκε ότι έπασχε και εκείνη από ιογενή μηνιγγίτιδα.

Μάλιστα η κατάσταση της υγείας της πήγαινε αρκετά καλά που κρίθηκε από τους γιατρούς ότι δεν χρήζει περαιτέρω νοσηλείας και για τον λόγο αυτό πήρε εξιτήριο.

Αυτό πάντως που προκαλεί εντύπωση σύμφωνα και με τον κ. Κιούλπαλη είναι ότι και τα δύο περιστατικά δεν αφορούν σε ανθρώπους με χαμηλό υγειονομικό επίπεδο.

Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News