Ειδήσεις

Μεσσαρά: Φυλλάδια με μουσουλμανική υπογραφή ή προβοκάτσια;

Προβάτσια ή κίνηση μιας ομάδας που προσπάθησε να προκαλέσει αναστάτωση στη Μεσσαρά, τα φυλλάδια με μουσουλμανική υπογραφή που πετάχτηκαν.

Προβοκάτσια ή κίνηση μιας άγνωστης ομάδας που προσπάθησε να προκαλέσει εντυπώσεις και αναστάτωση στη Μεσσαρά; Στην ερώτηση αυτή επιχειρούν να απαντήσουν από τα μεσάνυχτα οι κάτοικοι του Τυμπακίου που ξύπνησαν βλέποντας φυλλάδια στους δρόμους τα οποία υποτίθεται προέρχονται από την «Μουσουλμανική Αδελφότητα Κρήτης» ,χωρίς όμως αυτό να έχει επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής.

"Δεν ξέρω τι να πω ,είναι πρωτοφανή πράγματα αυτά. Το άκουσα και εγώ και το ψάχνουμε,"  δηλώνει εμφανώς προβληματισμένος  για το συγκεκριμένο περιστατικό ο Δήμαρχος Μοιρών κ. Γιώργος Αρμουτάκης.

Ενήμερη την ίδια ώρα και η αστυνομία που από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκε ήδη έχουν ξεκινήσει έρευνες προς πάσα κατεύθυνση προκειμένου να φθάσει στην άκρη του νήματος της πολύ περίεργης αυτής υπόθεσης.

Σε κάθε περίπτωση το θέμα  εξετάζεται με εξαιρετική προσοχή λόγω του προσφυγικού και της έλευσης προσφύγων στο νησί. Και οι κάτοικοι από την πλευρά τους κρατούν στάση αναμονής ενώ είναι ιδιαίτερα φειδωλοί στα λεγόμενα τους.

Η είδηση άλλωστε που διαδόθηκε από τις πρώτες πρωινές ώρες αστραπιαία στην κοινωνία του Τυμπακίου, σε σύντομο χρονικό διάστημα έχει αποτελέσει θέμα συζήτησης στην ευρύτερη περιοχή και όχι μόνο.

Ενώ ως γνωστόν στο Τυμπάκι ζουν αρκετοί Μουσουλμάνοι χωρίς ωστόσο οι ίδιοι ουδέποτε να έχουν δώσει αφορμές ή να έχουν προκαλέσει το παραμικρό.

Τι γράφει το φυλλάδιο

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το e-mesara τα φυλλάδια αναφέρουν:

Στο όνομα του Αλλάχ του Μεγαλόψυχου, του Φιλεύσπλαχνου. Να πεις. «Είναι ο Αλλάχ, ο Μοναδικός. Ο Αλλάχ, ο Ανεξάρτητος, τον οποίο όλοι ικετεύουν. Δεν τεκνοποιεί και δεν έχει γεννηθεί. Και δεν υπάρχει κανένας όμοιός Του» (Κοράνι, κεφ. 112, μέρος 30 Αλ Ικλάς)

Εσείς είστε ο ανώτερος λαός του κόσμου όλου, μόνο η πίστη σας μετράει και κανενός άλλου, έχετε δικαίωμα ζωής και θανάτου και ιδιοκτησίας επάνω σε κάθε άλλον άνθρωπο που θα τολμήσει να αμφισβητήσει την πρωτοκαθεδρία σας και δεν θα ασπαστεί την πίστη σας/μου.

Ο Αλλάχ επιτάσσει οι πιστοί του να είναι κυρίαρχοι της γης όπου θα ζουν, και μόνο αυτοί θα μπορούν αν έχουν ιδιοκτησίες, και μόνο εμείς θα μπορούμε να έχουμε τη γη.

Ο Αλλάχ είπε ότι θα πρέπει να κατακτηθεί όλος ο πλανήτης, και οι πιστοί του να έχουν την γη και τις καλλιέργειες.

Οι άπιστοι δεν μπορούν να έχουν γη και καλλιέργειες διότι αυτό ανήκει μόνο σ΄ εμάς τους πιστούς.

Οι άπιστοι θα λαμβάνουν μόνο από εμάς κατά πως επιβάλει το ιερό ΚΟΡΑΝΙ μόνο την ελεημοσύνη.

Κοράνι 9:12 «Κι αν αυτοί (οι άπιστοι) σπάσουν τον όρκο τους μετά τη συμφωνία και (απροκάλυπτα) κατηγορήσουν τη θρησκεία σας, τότε πολεμήστε με τους αρχηγούς των απίστων - ασφαλώς οι όρκοι τους δεν αξίζουν -έτσι ώστε να σταματήσουν».

Κοράνι 8:12 «Θυμηθείτε ότι ο Κύριος σας ενέπνευσε τους αγγέλους (με το μήνυμα): «Είμαι μαζί σας: δώστε αντοχή στους Πιστούς»

"ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΚΡΗΤΗΣ"      

Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη

Σχόλια