default-image

Επιχειρηματίας παίρνει πάνω του... το 1ο Δημοτικό Γουβών

Κρήτη
Επιχειρηματίας παίρνει πάνω του... το 1ο Δημοτικό Γουβών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιχειρηματίας σε ρόλο κρατικού μηχανισμού παίρνει πάνω του, την ενίσχυση του 1ου Δημοτικού στις Γούβες.

Το 'χουμε συνηθίσει άλλωστε στους καιρούς μας, να ζούμε με την απουσία του κεντρικού κράτους, όχι όμως και με την απουσία ορισμένων, σαν από "μηχανής θεούς" θα έλεγα, οι οποίοι μπορούν και γιατί όχι,  παίρνουν πρωτοβουλίες για την κάλυψη βασικών αναγκών σε δημόσια σχολεία και σε άλλες κρατικές δομές.

Φαίνεται λοιπόν πως, η εκπαιδευτική γειτονιά των Γουβών, έχει παραγκωνιστεί και έχει διαφύγει της οπτικής του κρατικού μηχανισμού το τελευταίο διάστημα (βλ. μάθημα στην αυλή για του μαθητές του Γυμνασίου Γουβών), αφού ένα ακόμα σχολικό συγκρότημα στην περιοχή πάσχει από έλλειψη βασικών σχολικών υποδομών.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΚΑΝΟΥΝ ΜΑΘΗΜΑ ΣΤΑ ΠΑΓΚΑΚΙΑ

Υποδομές που αναμφίβολα αποτελούν αρμοδιότητά του δήμου, της Περιφέρειας, του Υπουργείου Παιδείας και που όμως η ιδιωτική πρωτοβουλία προτίθεται και εδώ να δώσει τη λύση.

Το εν λόγω δημοτικό σχολείο Γουβών λοιπόν, αντιμετωπίζει σοβαρότατο πρόβλημα ψύξης (για το καλοκαίρι) αλλά και γενικότερης αναβάθμισης του συστήματος θέρμανσης, ελλείψεις σε εκπαιδευτικό υλικό αλλά ακόμα και ελλείψεις σε μηχανήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Για να καλυφθούν όμως αυτές οι ανάγκες, μάθαμε πρόσφατα, ότι γνωστός επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στον Ανισσαρά, αναλαμβάνει όχι απλά  τη στήριξη αλλά και τη διοργάνωση μιας μεγάλης μουσικοχορευτικής εκδήλωσης στον προαύλιο χώρο του σχολείου, με στόχο την συγκέντρωση εκείνου του ποσού, που θα καλύψει όλα τα κενά, που καθιστούν αρκετά δύσκολη την καθημερινότητα των μικρών μαθητών.

Στις 30 Σεπτεμβρίου θα είμαι κι εγώ εκεί λοιπόν... όχι μόνο για να στηρίξω αυτήν την προσπάθεια αλλά γιατί θα ήθελα πολύ να δω, αφενός χαμογελαστά τα πρόσωπα των μαθητών, που την επόμενη ημέρα θα έχουν καλυφθεί κάποιες από τις ανάγκες τους και αφετέρου την αμηχανία που θα νιώσουν οι ιθύνοντες, οι οποίοι έμαθα θα παρευρεθούν για να συγχαρούν, λένε, την ιδιωτική πρωτοβουλία.

Φωτογραφία αρχείου

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News