default-image

Χαλέπι: Η φρικαλεότητα του πολέμου σε μια φωτογραφία (photo)

Κόσμος
Χαλέπι: Η φρικαλεότητα του πολέμου σε μια φωτογραφία (photo)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια πραγματικά σοκαριστική φωτογραφία, που απεικονίζει τη δίνη του πολέμου στο μέγιστο βαθμό, είδε το φως της δημοσιότητας και έχει ήδη κάνει το γύρω του κόσμου. Στη φωτογραφία, μία γυναίκα αγκαλιά με το νεογέννητο μωρό της βρίσκεται νεκρή κάτω από τα ερείπια του σπιτιού της έπειτα από τον βομβαρδισμό του Σαββάτου 24 Σεπτεμβρίου, στο Χαλέπι. Δίπλα της το μεγαλύτερό της παιδί κείτεται και αυτό νεκρό.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, από τους χθεσινούς βομβαρδισμούς στο Χαλέπι σκοτώθηκαν τουλάχιστον 25 άνθρωποι. Μεταξύ αυτών ήταν και επτά που έχασαν τη ζωή τους ενώ περίμεναν στην ουρά για να αγοράσουν γιαούρτι σε μια αγορά της συνοικίας Μπουστάν αλ Κασρ. Ο ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου στην πόλη περιέγραψε μια τραγική εικόνα, με αιμόφυρτους ανθρώπους και διαμελισμένα πτώματα παντού. Τα νοσοκομεία που λειτουργούν ακόμη στο Χαλέπι έχουν γεμίσει από τους τραυματίες.

Δημοσιογράφος του AFP που βρέθηκε στην ανατολική πλευρά του Χαλεπίου, αναφέρει ότι οι επιδρομές ήταν συνεχείς, οι ζημιές τεράστιες, αλλά τα συνεργεία διάσωσης δεν ήταν σε θέση να αντιμετωπίσουν το μέγεθος της καταστροφής.

Πηγή: ethnos.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News