default-image

Χανιά: Τρέχει με ασήκωτο φορτίο για παιδιά με καρκίνο(video)

Κρήτη
Χανιά: Τρέχει με ασήκωτο φορτίο για παιδιά με καρκίνο(video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Mια συγκινητική και θαρραλέα προσπάθεια πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής στην Εξώπολη Χανίων με μοναδικό επίκεντρο τα μικρά παιδιά με καρκίνο και στόχο να μπορέσουν όλο και περισσότερες οικογένειες που δίνουν μάχη με τη νόσο να κάνουν διακοπές στα Χανιά. Μάλιστα για κάποια παιδιά που φιλοξενούνται στο νησί είναι οι τελευταίες διακοπές της ζωής τους…

Ανάμεσα στους δρομείς όπως έχει γράψει το neakriti.gr ο γνωστός «Tony the fridge" (Τοny το ψυγείο) που έτρεξε στον αγώνα με ένα ασήκωτο φορτίο: ένα ψυγείο 42 κιλών στην πλάτη του.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ : ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ TOY MΑΡΑΘΩΝΟΔΡΟΜΟΥ ΜΕ ΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΣΤΟ NEAKRITI.GR

Mετέδωσε τα πρώτα video

Μάλιστα ήδη ο γνωστός μαραθωνοδρόμος μετέδωσε την προσπάθειά του στους αναρίθμητους διαδικτυακούς φίλους του μέσω σελίδας κοινωνικής δικτύωσης!

Ο αγώνας δρόμου για τη στήριξη του ιδρύματος Sara's hope foundation που φιλοξενεί στα Χανιά παιδιά από τη Μ.Βρετανία που πάσχουν από καρκίνο , ξεκίνησε το πρωί την στην Εξώπολη Αποκορώνου Χανίων .

Το πρόγραμμα περιελάμβανε αγώνα δρόμου, τρέξιμο ή περπάτημα 3 χλμ. στις 10 το πρωί, και αγώνα δρόμου 6,5 χλμ στις 11 το πρωί. Οι ενήλικες συμμετείχαν με 10 ευρώ και οι κάτω των 16 ετών με 5 ευρώ.Σε όλους τους μετέχοντες δόθηκαν μετάλλια, δίπλωμα και δωρεάν μπλούζες.

Ακολούθησε εκδήλωση με ζούμπα, face painting, ελληνική παραδοσιακή μουσική και χορό, ροκ μουσική από τον Eric Whibley, παράσταση με μαγικά από την Νότα Ξυπολιτάκη, ζωντανή μουσική από το συγκρότημα small change.

Η ιστορία που συγκίνησε

Ο Tony Μorrison  (Tony the fridge) που άρχισε να τρέχει όταν έχασε τον πατέρα του σε ατύχημα βρέθηκε σταδιακά να είναι «πρεσβευτής» όλων των οικογενειών που έχουν μικρό αγγελούδι το οποίο παλεύει με τον καρκίνο. Σε μια βαθιά ανθρώπινη εξομολόγηση στο neakriti.gr τόνισε ότι όνειρό του είναι να δει όσο το δυνατό περισσότερα παιδιά που μάχονται με τη νόσο να κάνουν διακοπές στην ηλιόλουστη Κρήτη, υποστηρίζοντας τους στόχους του ιδρύματος «Sara's Hope».

Έχασαν την κόρη τους και βοηθούν άλλα παιδιά

To ίδρυμα που βρίσκεται πίσω από την όλη η προσπάθεια ονομάζεται Sara's Hope Foundation .O Ged και η Julie Hoburn το ίδρυσαν όταν έχασαν την κόρη του Σάρα σε ηλικία 16 ετών από καρκίνο, χαρίζοντας έστω και με το δικό τους τρόπο την ελπίδα και το χαμόγελο. Σήμερα φιλοξενούν σε ειδικό χώρο στα Χανιά παιδιά με καρκίνο από τη Μ.Βρετανία και τις οικογένειές τους ,καθώς συχνά δεν έχουν τη δυνατότητα για ένα ταξίδι στο εξωτερικό λόγω οικονομικών προβλημάτων και  της καθημερινής σκληρής μάχης με τη νόσο.

Το ζεύγος από τη Βρετανία έχει βοηθήσει τους ντόπιους με το φιλανθρωπικό του έργο από την πρώτη στιγμή που έφτασαν στο νησί το 2011. Συγκέντρωσαν 2.000 ευρώ για να πληρωθούν εξετάσεις για ένα μωρό από τον Αποκόρωνα που γεννήθηκε με εγκεφαλική πάθηση και μάζεψαν χρήματα για την επέμβαση ενός αγοριού από το Βάμο με σκοπό να ανακτήσει την ακοή του . Βοηθούν με κάθε τρόπο τα σχολεία της περιοχής τους, ανθρώπους που έχουν ανάγκη και συγκέντρωσαν ρουχισμό για απόρους. Όπως λένε θέλουν με κάθε τρόπο να «επιστρέψουν» την αγάπη στους Κρητικούς και έχουν ανακοινώσει ότι μέσω του αγώνα δρόμου της Κυριακής, για κάθε άτομο που συμμετάσχει , θα δοθεί και από ένα ευρώ στο σχολείο του Βάμου.

Ρεπορτάζ: Φιλία Σαριδάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News