default-image

Μ. Κεφαλογιάννης: Εμείς θα βγάλουμε τη χώρα από την κρίση

Ελλάδα
Μ. Κεφαλογιάννης: Εμείς θα βγάλουμε τη χώρα από την κρίση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έπεσαν οι μάσκες της κυβέρνησης και του «πρωθυπουργού της αυταπάτης», υπογραμμίζει ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας Μανώλης Κεφαλογιάννης. Σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη, που παραχώρησε στη "Νέα Κρήτη", ο Ηρακλειώτης ευρωβουλευτής επισημαίνει ότι η κυβέρνηση μοιράζει "δίκαια" μια... ανύπαρκτη ανάπτυξη, αναφέρει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε ένα ρεαλιστικό και άμεσα εφαρμόσιμο πρόγραμμα εξόδου της χώρας από την κρίση, και ζητάει άμεσα εκλογές για να φύγει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ.

Το κείμενο της συνέντευξης του κ. Κεφαλογιάννη έχει ως εξής:

* Κύριε Κεφαλογιάννη, να ξεκινήσουμε από την πρόσφατη παρουσία του προέδρου της Ν.Δ. κ. Κυριάκου Μητσοτάκη. Είστε ικανοποιημένος από το πρόγραμμα που παρουσίασε; Φαίνεται ότι η Ν.Δ. είναι αποφασισμένη να ανεβάσει τους τόνους και να προχωρήσει με σταθερά βήματα.

«Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας με την παρουσία του στη ΔΕΘ έδειξε την τεράστια διαφορά σοβαρότητας που χωρίζει τη δική μας παράταξη με τη σημερινή κυβέρνηση. Σηματοδότησε την κυβερνητική πορεία της παράταξής μας, που θα αποφύγει λάθη και παραλείψεις του παρελθόντος. Παρουσίασε ένα ρεαλιστικό και άμεσα εφαρμόσιμο πρόγραμμα εξόδου της χώρας από την κρίση. Με προσέλκυση επενδύσεων και στήριξη της υγιούς επιχειρηματικότητας, που θα παράξουν νέο πλούτο και θα αποκλιμακώσουν την ανεργία. Ένα πρόγραμμα μείωσης φόρων και περιστολής δαπανών, που θα ανακουφίσουν την ελληνική κοινωνία και θα συνεισφέρουν θετικά στην πραγματική οικονομία.

Ενδεικτικά σας θυμίζω κάποια σημεία του προγράμματος που θα υλοποιηθούν εντός διετίας: μείωση 30% στον ΕΝΦΙΑ, μείωση του φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων από το 29% στο 20%, επαναφορά του ΦΠΑ των αγροτικών εφοδίων από το 24% στο 13%, κατάργηση του ΕΦΚ στο κρασί, καθιέρωση δύο συντελεστών ΦΠΑ 11% και 22% αντί 13% και 24%, που είναι σήμερα.

Και μια συμβουλή προς τους ανησυχούντες υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ για το ΦΠΑ στα θέατρα. Σε όλους αυτούς, που φόρτωσαν μέσα σε ένα χρόνο μέτρα 9 δισ. ευρώ στην ελληνική κοινωνία. Όλους αυτούς, που έκοψαν το ΕΚΑΣ από 180.000 μικροσυνταξιούχους: "Ο πανικός είναι κακός σύμβουλος"».

Ο «πρωθυπουργός της αυταπάτης»

* Όσον αφορά στην παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ. Πώς σχολιάζατε τις εξαγγελίες του με βάση τα μέχρι τώρα πεπραγμένα αυτής της κυβέρνησης; Είδαμε ότι η πορεία των συνομιλιών με τους θεσμούς δεν πηγαίνει και τόσο καλά όσο θα περιμέναμε.

«Ο "πρωθυπουργός της αυταπάτης", μιας κυβέρνησης με ιδεοληψίες και έντονα τα σημάδια του λαϊκισμού στις επιλογές της, με την πρόσφατη παρουσία του στη ΔΕΘ έκανε σαφές σε όλους ότι ζει πια μόνιμα στο "φαντασιακό κόσμο της απομόνωσής του στο Μαξίμου". Μιλώντας από το ίδιο βήμα που πριν δύο χρόνια έταξε μεγαλόστομα τα πάντα στους πάντες, απέδειξε πάλι στους πάντες ότι "ουδέν εδιδάχθη". Αφού έβαλε για λίγες γραμμές στο λόγο του το κοστούμι του μεταρρυθμιστή, αμέσως επέστρεψε στη γνώριμη φιγούρα του λαϊκισμού, που είναι η μόνη που γνωρίζει.

Μοίρασε "δίκαια" μια ανάπτυξη που δεν υπάρχει. Αυτήν την ανάπτυξη που ο ίδιος και οι "σκληρές διαπραγματεύσεις του" στέρησαν από την ελληνική κοινωνία τους τελευταίους 20 μήνες. Και είδε τη δική του "φανταστική ανάπτυξη" - εκδίδοντας αποτελέσματα, παγκόσμια οικονομική πρωτοτυπία - συγκρίνοντας το 2ο τρίμηνο του 2016 όχι με το αντίστοιχο του προηγούμενου χρόνου, αλλά με το προηγούμενο της ίδιας χρονιάς. "Ονειρεύτηκε" ακόμα την Ελλάδα πρωταγωνίστρια των εξελίξεων στην Ευρώπη, και την Αριστερά να κερδίζει έδαφος παντού σε όλη την ήπειρο.

Αλλά η ελληνική κοινωνία δε ζει στον αυλόγυρο του Μαξίμου. Δεν τρέφεται από τα non paper εικονικής πραγματικότητας του Μαξίμου. Ζει καθημερινά τη "σκληρή πραγματικότητα" της διακυβέρνησης Τσίπρα... Αύξηση άμεσων και έμμεσων φόρων φυσικών και νομικών προσώπων. Αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών. Μειώσεις κύριων και επικουρικών συντάξεων. Κατάργηση του ΕΚΑΣ. Σύνολο σε λίγους μήνες 9 δισ. ευρώ.

Αλλά στη Θεσσαλονίκη "έπεσαν και άλλες μάσκες". Στη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε ο κ. Τσίπρας χάθηκε το προσωπείο του "καλού και χαμογελαστού παιδιού". Με τη συμπεριφορά του προς τους δημοσιογράφους που χάνουν τη δουλειά τους, με τον αποκλεισμό των "ενοχλητικών Μέσων", που δεν τους δόθηκε η δυνατότητα να κάνουν ερώτηση, έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο. Μια απαράδεκτη αυταρχική συμπεριφορά, εμποτισμένη από καθεστωτική αλαζονεία, που την ενισχύει δραματικά η αντιθεσμική και ασφαλώς αντισυνταγματική παρέμβασή του στη Δικαιοσύνη, στην οποία υπαγορεύει αποφάσεις».

«Εκλογές τώρα»

* Εκτιμάτε ότι θα έχουμε σύντομα εκλογές; Οι δημοσκοπήσεις φέρνουν πολύ μπροστά τη Ν.Δ. και τον κ. Μητσοτάκη να κερδίζει έδαφος.

«Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν τη φωτογραφική τάση της στιγμής που πραγματοποιούνται και είναι χρήσιμα εργαλεία για τα κομματικά επιτελεία. Και τώρα η κοινωνία τις έχει ξεπεράσει. Γιατί βιώνει με δραματικό τρόπο, πέραν των καθημερινών οικονομικών δυσκολιών που της φόρτωσε αυτή η κυβέρνηση, και την καθεστωτική της αντίληψη. Μια κυβέρνηση που χρηματοδοτεί τους εκλεκτούς της, παρεμβαίνει με βάναυσο τρόπο στη λειτουργία της Δικαιοσύνης, κλείνει τα κανάλια, βολεύει τα δικά της παιδιά.

Μια κυβέρνηση που αδειοδοτεί νέους καναλάρχες, που παρουσίασαν ως "πόθεν έσχες" δανεικά βοσκοτόπια. Μια κυβέρνηση που ειρωνεύεται την ελληνική κοινωνία, διαλαλώντας το δήθεν "αριστερό ηθικό πλεονέκτημα". Και το κομματικό της έντυπο, η "Αυγή", έχει στο μετοχολόγιό της off shore εταιρεία, που αρνούνται πεισματικά να αποκαλύψουν το φυσικό πρόσωπο που κρύβεται από πίσω.

Είναι το ίδιο έντυπο που πήρε τραπεζική χρηματοδότηση 1.500.000 ευρώ χωρίς εγγυήσεις ή μάλλον με μόνη εγγύηση την υψηλή κυκλοφορία της των 1.000 φύλλων. Μάλλον αυτή η υψηλή κυκλοφορία οδήγησε σε πολλαπλασιασμό των εσόδων της από διαφημίσεις κρατικών οργανισμών και τραπεζών από το 2015 και μετά. Το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κυβέρνηση από τον Ιανουάριο του 2015 είναι απλή σύμπτωση. Κάθε άλλη εξήγηση είναι σχόλια κακόβουλων ανθρώπων...

Γι' αυτό όσοι έχουν καθημερινή επικοινωνία με την ελληνική κοινωνία είναι δέκτες ενός και μόνο αιτήματος. Το μόνο που ζητούν επιτακτικά οι πολίτες είναι η άμεση αποπομπή του Τσίπρα και της ιδεοληπτικής κυβέρνησής του. Άρα νομίζω ότι απάντησα και στην πρώτη ερώτησή σας. Είναι προφανές. Εκλογές τώρα..!».

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

«Προσανατολισμένη στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας»

* Τα στελέχη της Ν.Δ. δηλώνουν ότι μπορεί να πάρει αυτοδυναμία. Πιστεύετε ότι σε άλλη περίπτωση απαιτείται κυβέρνηση συνεργασίας και με ποιους θα μπορούσε να κυβερνήσει;

«Το μεγάλο ζητούμενο για τη χώρα μας και τους Έλληνες είναι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να είναι μια καλή και επωφελής κυβέρνηση. Να είναι η κυβέρνηση που θα βγάλει τη χώρα από την κρίση και θα αποτρέψει την όποια εμφάνισή της στο μέλλον. Να είναι η κυβέρνηση που θα οδηγήσει την πατρίδα μας με σταθερά βήματα στην ανάπτυξη. Και θα είναι!».

* Σε μια εποχή που στην Ευρώπη καταγράφονται αυξητικές τάσεις των δεξιών και ακροδεξιών κομμάτων, εκτιμάτε ότι η Ν.Δ. πρέπει να κοιτάξει και πάλι το "κέντρο", με δεδομένο ότι δημιουργήθηκαν κόμματα με δεξιό χαρακτήρα, όπως η Εθνική Ενότητα και η Νέα Δεξιά;

«Στην περίοδο που ζούμε, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη, το κύριο αίτημα πρέπει να είναι η ήττα του λαϊκισμού και του ευρωσκεπτικισμού σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Η Νέα Δημοκρατία είναι ένα σοβαρό κόμμα, προσανατολισμένο στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, που υπηρετεί το ίδιο πιστά τις φιλελεύθερες αρχές στην οικονομία, την κοινωνική προστασία των αδύναμων και την ασφάλεια και ισονομία όλων των Ελλήνων πολιτών.

Και είμαι σίγουρος ότι η ελληνική κοινωνία γνωρίζει πια πολύ καλά αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα σοβαρό ή ένα ακραία ιδεοληπτικό και λαϊκιστικό κόμμα».

ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ

«Η Ευρώπη, ούτε απειλείται, ούτε εκβιάζεται»

* Το προσφυγικό παραμένει μια ανοιχτή πληγή για τη χώρα μας. Ωστόσο, οι χειρισμοί της κυβέρνησης αυτής απέδειξαν ότι δεν υπήρχε σχέδιο. Από την άλλη, η χρηματοδότηση που υποσχέθηκε η Ε.Ε. σε όσες περιοχές έχουν hot spots δεν ήρθε ποτέ - εμείς το ζούμε στα νησιά. Και η Τουρκία παίζει το παιχνίδι της για να επιβάλει τη δική της ατζέντα. Τι θα γίνει τελικά;

«Μιλάτε για μια κυβέρνηση που δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει στο μυαλό της τη διαφορά του πρόσφυγα από τον παράνομο μετανάστη. Και από άγνοια ή επιπολαιότητα καθυστερεί να ενεργοποιήσει τα ήδη εγκεκριμένα χρηματοδοτικά εργαλεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και οι ιδεοληπτικοί της χειρισμοί επιδεινώνουν το πρόβλημα. Οι πρόσφατες εικόνες καταστροφής από την εξέγερση στη Μόρια της Λέσβου, εικόνες επικίνδυνης κοινωνικής έντασης, εκπέμπουν σε όλη τη χώρα κύματα βαθιάς ανησυχίας και διαμορφώνουν την πεποίθηση ότι η κατάσταση, δυστυχώς, βγαίνει και πάλι εκτός ελέγχου.

Η ομάδα των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας με συνεχείς παρεμβάσεις στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και ερωτήσεις προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει αναδείξει το μείζον θέμα του προσφυγικού προβλήματος, εστιάζοντας στην ανάγκη ύπαρξης ευρωπαϊκής αλληλεγγύης και στην ενεργοποίηση του ήδη συμφωνηθέντος προγράμματος μετεγκατάστασης προσφύγων.

Αλλά και ως πρόεδρος της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ε.Ε.-Τουρκίας έχω εδώ και ένα χρόνο στηλιτεύσει την τακτική της Τουρκίας στο προσφυγικό-μεταναστευτικό πρόβλημα. Η Τουρκία βλέπει το πρόβλημα ως τη δική της ευκαιρία. Αφενός να αντλήσει κοινοτικά κονδύλια και να ανοίξει ενταξιακά κεφάλαια που σωστά μένουν "παγωμένα", και αφετέρου να πάρει σαν δώρο την κατάργηση της βίζας, χωρίς να έχει εκπληρώσει τα προαπαιτούμενα.

Η Ευρώπη, όμως, ούτε απειλείται, ούτε εκβιάζεται, ούτε κάνει εκπτώσεις σε αρχές και αξίες».

Οι τρεις φόροι

* Πρόσφατα σας απάντησε ο κ. Πιέρ Μοσκοβισί σχετικά με την κατάργηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά, ότι αποτελεί επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης και μόνο. Κατά την άποψή σας, μπορεί να επανέλθει αυτό το μέτρο;

«Υπήρξαν τρεις πανομοιότυπες απαντήσεις σε τρεις διαφορετικές ερωτήσεις μου από τον επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί. Και η επιβολή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί και η εξίσωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης του αγροτικού πετρελαίου με αυτόν του πετρελαίου κίνησης και η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στη νησιωτική Ελλάδα... δεν επιβλήθηκαν ή απαιτήθηκαν από τους δανειστές μας. Είναι επιλογή και μόνο της ελληνικής κυβέρνησης.

Η επαναφορά των μειωμένων συντελεστών είναι ζωτικής σημασίας για την οικονομική ζωή των νησιωτών μας. Και ελπίζω ότι η βελτίωση των δημοσιονομικών μεγεθών της χώρας, που θα επιφέρει το πρόγραμμα της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, θα μας επιτρέψει να το πετύχουμε».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News