Ειδήσεις

Θετικά μηνύματα από την Ευρώπη για τον τουρισμό της Κρήτης

Θετικά μηνύματα για την Κρήτη έρχονται από την Ευρώπη, με φόντο την ερχόμενη τουριστική σεζόν, ανησυχία ωστόσο, λόγω προσφυγικού για την τουριστική περίοδο του 2017

Δυνατός παίχτης στη σκακιέρα της τουριστικής βιομηχανίας της Ευρώπης αποδεικνύεται η Κρήτη, που ισχυροποιεί την παρουσία της. Οι τουριστικοί οιωνοί για την ερχόμενη σεζόν είναι καλοί και τα μηνύματα που έρχονται ελπιδοφόρα, καθώς μεγάλοι τουριστικοί πράκτορες ψηφίζουν Κρήτη, όπως αποδείχθηκε και στη διεθνή τουριστική έκθεση στο Παρίσι.

«Διαπιστώνουμε με χαρά ότι τόσο τα τουριστικά πρακτορεία, όσο και οι αεροπορικές εταιρείες παρουσιάζουν ιδιαίτερα φιλόδοξο προγραμματισμό για το 2017, πράγμα που σημαίνει ότι, εκτός απροόπτου, η αυξημένη ροή επισκεπτών από την Γαλλία θα διατηρηθεί», αναφέρει σε δήλωσή του ο εντεταλμένος σύμβουλος Τουρισμού της Περιφέρειας Κρήτης κ. Μιχάλης Βαμιεδάκης.

Γερμανία, Αγγλία, Ρωσία. Το τρίπτυχο των χωρών που επιλέγουν Κρήτη για τις διακοπές τους και αποτελούν ουσιαστικά την πλειοψηφία των επαναλαμβανόμενων τουριστών του νησιού. Πάντως και η Γαλλική αγορά παρουσίασε μια πολύ μεγάλη δυναμική φέτος το καλοκαίρι, η οποία αποτυπώθηκε με θετικό πρόσημο, καθώς το τουριστικό ρεύμα ήταν αυξημένο από τη Γαλλία προς το νησί μας.

Η σεζόν κλείνει με θετικό πρόσημο της τάξεως του +10%, όπως όλα δείχνουν, ενώ υπάρχει και επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, την ώρα που ο Οκτώβριος αποδεικνύεται σωτήριος μήνας, αφού οι πληρότητες στα ξενοδοχεία έχουν εκτοξευτεί στο 80%, όπως λένε τουριστικοί παράγοντες.

Στη σκιά, ωστόσο, του προσφυγικού, συνεχίζεται να εκφράζεται ανησυχία για την τουριστική περίοδο του 2017.

Ρεπορτάζ: Φωτεινή Μαυροματάκη

Σχόλια