default-image

Αήττητος ο Πλατανιάς, 0-0 με τον ΠΑΣ Γιάννινα

Ποδόσφαιρο
Αήττητος ο Πλατανιάς, 0-0 με τον ΠΑΣ Γιάννινα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αήττητος παρέμεινε ο Πλατανιάς για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι καθώς… απέδρασε με το βαθμό από τα Γιάννενα μετά λευκή ισοπαλία (0-0) κόντρα στο ΠΑΣ στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία της 5ης αγωνιστικής της Super League.

Έπειτα από ένα ματς που είχε πάρα πολλές διακοπές και... καθόλου ρυθμό, οι δύο προπονητές προτίμησαν πρώτα από όλα να μη ηττηθούν παρά να κυνηγήσουν το τρίποντο και ενδεχομένως το τελικό αποτέλεσμα να αφήνει τους πάντες ικανοποιημένους.

Στο β' ημίχρονο, όπου και σημειώθηκαν οι πιο μεγάλες στιγμές στον αγώνα, ο ΠΑΣ είχε τη στιγμή του στο 62' με τους Ναδάλες και Σκόνδρα, ενώ ο Πλατανιάς είχε μοιραίο τον Γιακουμάκη που σπατάλησε σπουδαίες στιγμές στο 55' και στις καθυστερήσεις του ματς. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΠΑΣ Γιάννινα ολοκλήρωσε με 10 παίκτες τον αγώνα, αφού ο Λίλα στο 89' αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Από την άλλη πλευρά, ο Γιώργος Παράσχος δεν είχε να αλλάξει πολλά στην ομάδα του Πλατανιά μετά το 2/2 στις πρώτες αγωνιστικές της Super League και συνέχισε με το 4-2-3-1 και τους Γκνιάτιτς, Στανισάβλιεβιτς στα χαφ και σε πιο οργανωτικό ρόλο τον Μουνάφο, ενώ μόνος του στην κορυφή ήταν ο Μανούσος.

Μπορεί να πρόκειται για δύο από τις πιο οργανωμένες και «στρωμένες» ομάδες της Super League, που έχουν τη σφραγίδα του προπονητή τους, ωστόσο το α' ημίχρονο ήταν ένα από τα χειρότερα του πρωταθλήματος κι όχι τόσο επειδή υπήρξε αλληλοεξουδετέρωση. Οι διακοπές στη ροή του ματς ήταν πάρα πολλές ακόμα και για απλά φάουλ στο χώρο της μεσαίας γραμμής, με αποτέλεσμα το ματς να μην βρει ποτέ ρυθμό.

Επιπλέον, ο Πλατανιάς έβαλε σε δύσκολη θέση τον ΠΑΣ, αφού τον υποχρέωσε να δημιουργήσει εκείνος στο ματς, κατάσταση που ποτέ δεν ήταν το… φόρτε του συνόλου του Γιάννη Πετράκη, με συνέπεια το μηδέν να αποτελεί φυσιολογική εξέλιξη του πρώτου 45λέπτου.

Ο Πλατανιάς είχε φέρει το ματς εκεί που ήθελε, καθώς δεν κινδύνευσε ποτέ και μάλιστα λίγο έλειψε να προηγηθεί, όταν στο 43' ο Μενδρινός εκτέλεσε το κόρνερ, ο Μανούσος κινήθηκε… πονηρά προς την πορεία της μπάλας, πιάνοντας την κεφαλιά, αλλά ο Περιστερίδης ήταν σε ετοιμότητα, διώχνοντας με το δεξί του χέρι.

Το β' ημίχρονο δεν ήταν δυνατόν να είναι το ίδιο, πόσω μάλλον χειρότερο από πλευράς ρυθμού, αφού και οι δύο ομάδες έψαχναν το γκολ, η καθεμία με τον τρόπο της. Μόλις στο 55' οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που βρέθηκαν πολύ κοντά να ανοίξουν το σκορ, όταν ο Αποστολόπουλος γύρισε την μπάλα στον Γιακουμάκη, αλλά το σουτ του τελευταίου κόντραρε και πέρασε κόρνερ.

Η… απάντηση για τους γηπεδούχους ήρθε στο 62' και μάλιστα σε δύο περιπτώσεις. Αρχικά, ο Σωτηρίου απέκρουσε σε κόρνερ την κεφαλιά του προωθημένου Ναδάλες και από τη στημένη φάση, ο Σκόνδρας έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Βάντερσον που ήταν στο δοκάρι, απομάκρυνε την μπάλα πριν περάσει τη γραμμή.

Όσο το ματς πλησίαζε στην ολοκλήρωσή του, περιορίζονταν και τα ρίσκα των δύο προπονητών, αφού το 0-0 άφηνε ικανοποιημένους τους πάντες, ειδικά με τη μορφή του αγώνα σε ένα πολύ επικίνδυνο αγωνιστικό χώρο. Στο 89' ο Λίλα άφησε την ομάδα του με 10 παίκτες λόγω επικίνδυνου τάκλιν και ο Πλατανιάς προσπάθησε να κυνηγήσει ό,τι μπορούσε στις καθυστερήσεις.

Ο Γιακουμάκης, όμως, αποδείχθηκε για ακόμα μια φορά μοιραίος, αφού στο 92' ο επιθετικός της ομάδας των Χανίων από πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή έστειλε την μπάλα πολύ ψηλά άουτ.

ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης): Περιστερίδης, Μπουκουβάλας, Μπέριος, Σκόνδρας, Ναδάλες, Κοζορώνης, Λίλα, Κούτρης (70' Δώνης), Μαμπουλού, Ζάιρο (75' Βιντάλ), Κόντε (83' Φερφελής).

Πλατανιάς (Παράσχος): Σωτηρίου, Αποστολόπουλος (83' Γουνδουλάκης), Καρυπίδης, Μπανανά, Βάντερσον, Γκνιάτιτς, Στανισάβλιεβιτς, Μουνάφο (66' Στάθης), Μενδρινός (91' Ντιλαβέρ), Γιακουμάκης, Μανούσος.

Πηγή: sportfm.gr

Φωτογραφίες: intime.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News