Ειδήσεις

Ξανθός: Δεν είναι τριτοκοσμική η εικόνα στην ψυχιατρική

Για τις εικόνες της ντροπής με τα ράντζα στους διαδρόμους, στην ψυχιατρική κλινική του ΠΑΓΝΗ, έδωσε σήμερα απάντηση ο υπουργός Υγείας.

Για τις εικόνες της ντροπής που κατέγραψε αποκλειστικά η ΚΡΗΤΗ TVστην ψυχιατρική κλινική του ΠΑΓΝΗ, όπου ψυχικά πάσχοντες νοσηλεύονται ακόμα και σε ράντζα έδωσε σήμερα απάντηση ο υπουργός Υγείας από το Ηράκλειο όπου και βρέθηκε

Δεν είναι τριτοκοσμική η όψη στα δημόσια νοσοκομεία και ο κόσμος εμπιστεύεται το δημόσιο σύστημα υγείας, τονίζει ο κ. Ξανθός, αναφερόμενος στις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες που δημιουργούν τέτοιου είδους συνθήκες.

Οι εικόνες που κατέγραψε , πάντως, η κάμερα σοκάρουν, με το διευθυντή της κλινικής και τους εργαζόμενους να τονίζουν την άμεση ανάγκη αποσυμφόρησης και δημιουργίας νέων δομών.

>>ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΒΓΗΚΑΝ ΤΑ ΡΑΝΤΖΑ ΣΤΗΝ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΤΟΥ  ΠΑΓΝΗ

Η ΚΡΗΤΗ TV κατέγραψε αποκαλυπτικές εικόνες μέσα από την ψυχιατρική του ΠΑΓΝΗ, με ψυχικά πάσχοντες να νοσηλεύονται σε ράντζα σε μια κλινική που εξυπηρετεί ολόκληρη την Ανατολική Κρήτη. Ο διευθυντής της κλινικής και οι εργαζόμενοι ξεκαθάρισαν ότι είναι επικίνδυνο ψυχικά ασθενείς να νοσηλεύονται σε ράντζα και τόνισαν την ανάγκη αποσυμφόρησης και δημιουργίας νέων δομών.

Και η διοικήτρια, μάλιστα, της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, Ελένη Μαυρομμάτη, έχει διαβεβαιώσει ότι ο σχεδιασμός είναι να ανοίξει πλήρως η ψυχιατρική κλινική του Αγ. Νικολάου.

Ρεπορτάζ: Φωτεινή Μαυροματάκη

Σχόλια