Ειδήσεις

Ο υπουργός Υγείας στο Ηράκλειο για τη νόσο Αλτσχάιμερ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αλτχάιμερ και την Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη ηλικία και την υγιή γήρανση, στο Ηράκλειο πραγματοποιείται το 5ο Διεπιστημονικό Συνέδριο για τη Νόσο Αλτσχάιμερ και συναφών διαταραχών, παρουσία και του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού.

Ο κ. Ξανθός είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει τις ομιλίες του ιατρικού συνεδρίου που στόχο έχει  την ενημέρωση του κόσμου και κυρίως την επαγρύπνηση σε ότι αφορά τους τρόπους έγκαιρης διάγνωσης ή και πρόληψης.

Ανησυχητικά τα στοιχεία της νόσου Αλτσχάιμερ στη χώρα μας

Στις 200 χιλιάδες υπολογίζεται ότι φτάνουν σε επίπεδο Ελλάδας οι ασθενείς με Αλτσχάιμερ όταν οι εκτιμήσεις με δεδομένη την αυξητική τάση που καταγράφεται, καλλιεργούν τη βεβαιότητα ότι ο αριθμός θα ξεπεράσει μέχρι το 2050 τις 500 χιλιάδες, έχοντας άμεση σχέση και σύνδεση με τη γήρανση και την ποιότητα ζωής όχι μόνο για τους ηλικιωμένους αλλά και τις νεαρότερες ηλικίες και τον τρόπο με τον οποίο βαδίζουν προς αυτήν.

Το συνέδριο που πραγματοποιείται με τη συμμετοχή κορυφαίων επιστημόνων, ολοκληρώνεται την ερχόμενη Κυριακή με την ευθύνη της εταιρεία νόσου Αλτσχάιμερ και συναφών διαταραχών Ηρακλείου.

φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

Σχόλια