Ειδήσεις

Ντροπή: Ψυχικά πάσχοντες σε ράντζα (video- photos)

"Γροθιά στο στομάχι" αποτελούν οι αποκλειστικές εικόνες της ΚΡΗΤΗ TV με ψυχικά πάσχοντες που νοσηλεύονται στους διαδρόμους.

Εν έτει 2016 στην ψυχιατρική κλινική του ΠΑΓΝΗ νοσηλεύονται ασθενείς σε ράντζα λόγω έλλειψης χώρου, με την κλινική να καλύπτει τις ανάγκες όλης της ανατολικής Κρήτης, έχοντας στη διάθεσή της μόλις 33 κρεβάτια. Αποκαλυπτικές είναι οι εικόνες στο φακό της ΚΡΗΤΗ TV με ψυχικά πάσχοντες να νοσηλεύονται στους διαδρόμους...

Τα ράντζα της ντροπής επιστρατεύονται πλέον μέχρι και στην ψυχιατρική κλινική του ΠΑΓΝΗ, για να νοσηλεύσουν ψυχικά ασθενείς, με τις αποκλειστικές εικόνες μέσα από την κλινική, να σοκάρουν.

Επικίνδυνη η νοσηλεία σε ράντζα

Είναι επικίνδυνο για τους ψυχικά ασθενείς η νοσηλεία τους σε ράντζα λέει ο διευθυντής της κλινικής, Αλέξανδρος Βγόντζας, αλλά και οι εργαζόμενοι, που δίνουν καθημερινή μάχη, υπερβαίνοντας εαυτόν, προκειμένου να φροντίσουν τους νοσηλευόμενους.

Εξυπηρετεί τα 2/3 του πληθυσμού του νησιού

Είναι ουσιαστικά η μοναδική ψυχιατρική κλινική στην ανατολική Κρήτη, καθώς αυτή του Αγ. Νικολάου ''λειτουργεί'' μόνο στα "χαρτιά". Πρόκειται για μια κλινική που εξυπηρετεί τα 2/3 του πληθυσμού του νησιού, αλλά και τους τουρίστες, όπως ξεκαθαρίζει ο διευθυντής, που τονίζει την ανάγκη για αποσυμφόρηση.

Νέες υποσχέσεις

Ο σχεδιασμός είναι να ανοίξει πλήρως η ψυχιατρική κλινική του Αγ. Νικολάου, λέει η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, που ξεκαθαρίζει ότι ήδη έχει προκηρυχθεί θέση ψυχιάτρου, μόνιμου γιατρού στο νοσοκομείο του Αγ. Νικολάου.

Την ίδια ώρα, σήμα κινδύνου για το κλείσιμο της Παιδοψυχιατρικής του ΠΑΓΝΗ, καθώς αν οι συμβάσεις των δέκα εργαζομένων δεν ανανεωθούν έως τις 25 Σεπτεμβρίου η κλινική οδεύει προς λουκέτο.

Ρεπορτάζ : Φωτεινή Μαυροματάκη

Σχόλια