default-image

Περισσότεροι οι τουρίστες… από τους κατοίκους στο Ρέθυμνο

Κρήτη
Περισσότεροι οι τουρίστες… από τους κατοίκους στο Ρέθυμνο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο πρόγραμμα Horizon 2020 καθώς και στη δράση Civitour Destination, κατάφερε να είναι ο Δήμος Ρεθύμνου, αποτελώντας τον έναν από τους 7 εταίρους που θα συμμετέχουν, σε ολόκληρη την Ευρώπη.

80 εκατομμύρια ευρώ είναι ο πανευρωπαϊκός προϋπολογισμός του προγράμματος Civitour Destination, το οποίο φιλοδοξεί να αλλάξει την καθημερινότητα των κατοίκων, αλλά και των επισκεπτών σε τουριστικά θέρετρα της Ευρώπης. Μάλιστα, ο δήμαρχος της πόλης, Γιώργος Μαρινάκης, ταξίδεψε στην Πορτογαλία για τη σχετική σύσκεψη και αναφέρει τι θα αλλάξει στη ζωή των Ρεθεμνιωτών και όχι μόνο.

Συγκεκριμένα, στο Ρέθυμνο θα αξιοποιηθεί ποσό άνω των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ σε καινοτόμες μελέτες, λύσεις, εργαλεία καλύτερης διαχείρισης με αφορμή και τα όσα έχουν ήδη συντελεστεί στην πόλη στην κατεύθυνση της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης.

Ηλεκτροκίνητα βαν θα έχει στη διάθεσή του ο δήμος Ρεθύμνου για πιο οικολογικό και αθόρυβο αποτύπωμα στην παλιά πόλη στις υπηρεσίες που παρέχει στους δημότες, θα γίνουν παρεμβάσεις καλύτερης αξιοποίησης τη υφιστάμενης υποδομής της πόλης για μείωση των ρύπων σε συνεργασία και των επτά περιοχών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Η απελευθέρωση του δημόσιου χώρου, η ήπια κυκλοφορία, η ενεργειακή εξοικονόμηση, η στροφή στο ποδήλατο και τα διευρυμένα πεζοδρόμια είναι λίγες από τις πρωτοβουλίες που έφεραν εδώ το δήμο Ρεθύμνου, ανάμεσα σε υπερδημοφιλείς παραθαλάσσιους τουριστικούς προορισμούς σε ολόκληρη την Ευρώπη!

Ρεπορτάζ Ματθαίος Καπετανάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News