Ειδήσεις

Προσοχή! «Θερίζουν» οργανωμένα με φόλες σκυλιά στην Κρήτη

Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν πλέον οι καταγγελίες για φόλες στην Κρήτη, με τα περισσότερα περιστατικά να καταγράφονται στην ενδοχώρα.

Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν πλέον οι καταγγελίες για φόλες στην Κρήτη, με τα περισσότερα περιστατικά να καταγράφονται στην ενδοχώρα.

Στοιχεία πλέον υπάρχουν αρκετά, με τους φιλόζωους του νησιού να αναζητούν λύση πέρα από τις σαφείς προειδοποιήσεις. Δυστυχώς, οι ασυνείδητοι έχουν «εφεύρει» κι άλλους τρόπους πέραν της τροφικής δηλητηρίασης, που τρομάζουν μόνο στη σκέψη.

Καρφίτσες και πινέζες!

Σύμφωνα με μαρτυρίες, γεμίζουν κομμάτια φαγητού -συνήθως κρέατος- με πινέζες ή καρφίτσες και τα πετούν σε διάσπαρτα σημεία αλλά κυρίως σε μέρη που συχνάζουν σκυλιά. Κάτι που δείχνει άκρως οργανωμένο σχέδιο. Σκοπός τους είναι τα άτυχα ζώα να φάνε τις μπουκιές αυτές και να ψοφήσουν από παρατεταμένη εσωτερική αιμορραγία.

Όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες δεν στοχεύουν μόνο στα αδέσποτα σκυλιά αλλά και στα οικόσιτα, με το κακό να έχει παραγίνει!

Δεν είναι λίγες οι φορές μάλιστα που τα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατακλύζονται τελευταία, από εικόνες σκυλιών που κείτονται νεκρά σε πάρκα και δρόμους, ενώ κάποιοι επιδίδονται και σε κυνήγι ακόμα και επικηρύσσοντας τους δράστες με χρηματικά ποσά.

Δυστυχώς, ο τρόπος που συμπεριφερόμαστε στα ζώα, δείχνει σε μεγάλο βαθμό και το κατά πόσο σκεφτόμαστε και ενεργούμε απέναντι στους συνανθρώπους μας.

Ρεπορτάζ: Victor Κουμαντάκης

Σχόλια