Ειδήσεις

Το κουδούνι για 5 μαθητές στο Ηράκλειο δε χτύπησε... ποτέ

Σε σχολεία ειδικής αγωγής, φιλοξενούνται μαθητές μόνο στα χαρτιά που λόγω έλλειψης βοηθητικού προσωπικού μένουν ακόμη στα σπίτια τους.

Η χαρά από το άνοιγμα των σχολείων κατά την έναρξη της χρονιάς, φαίνεται ότι μετριάζεται όμως από τις ελλείψεις που εξακολουθούν να υπάρχουν κυρίως στα σχολεία ειδικής αγωγής, που αντί για χαμόγελα, φιλοξενούν μαθητές μόνο στα χαρτιά.

Αυτό γιατί η έλλειψη βοηθητικού προσωπικού, επιβάλει να μένουν ακόμη στα σπίτια τους.

Στο Ειδικό ΕΠΑΛ Ηρακλείου για 5 μαθητές, δεν έχει ακόμη χτυπήσει το σχολικό κουδούνι. Κάτι που κανείς δεν γνωρίζει πότε ακριβώς θα γίνει, αφού πέρα από τις πιστώσεις ειδικού προσωπικού που εκκρεμούν και κάποιοι εκτιμούν ότι είναι θέμα ημερών, δεν είναι βέβαιο αν ο αριθμός που θα φτάσει στα σχολεία θα μπορέσει να καλύψει τις ανάγκες.

Τόσο σε ότι αφορά τα δημοτικά όσο και τα γυμνάσια λύκεια ή και τα ειδικά ΕΠΑΛ, η στελέχωση δεν είναι μέχρι και σήμερα ικανή να καλύψει το σχολικό πρόγραμμα, με την ίδια αδυναμία να εμφανίζεται και στην παράλληλη στήριξη, που λόγω αύξησης των παιδιών που χρίζουν περεταίρω βοήθειας, μοναδικός τρόπος για να αντιμετωπιστεί και ο αυξημένος αριθμός εκπαιδευτικών που απαιτούνται, μπαίνει μέχρι και η σοβαρότητα της κατάστασης των παιδιών σε προτεραιότητα.

Με στόχο να ενισχυθούν τα παιδιά με ειδικές ικανότητας αλλά και οι οικογένειές τους σήμερα στο ειδικό ΕΠΑΛ Ηρακλείου, μια κρητικιά καθηγήτρια σε πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ, που μετέχει ενεργά στο δίκτυο Υγιείς Πόλεις, συζήτησε με το διευθυντή παρουσία του αντιδημάρχου Ηρακλείου Πέτρου Ινιωτάκη, προωθώντας την ένταξη και του Ηρακλείου σε αυτό το δίκτυο που στοχεύει στην ψυχολογική κυρίως στήριξη οικογενειών που έχουν παιδιά με ειδικές ικανότητες.

Ρεπορτάζ: Ράνια Μωραΐτη

Σχόλια