default-image

Μαρινάκης και Αλαφούζος κατέθεσαν την 1η δόση για την άδεια

Ελλάδα
Μαρινάκης και Αλαφούζος κατέθεσαν την 1η δόση για την άδεια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο τηλεοπτικός σταθμός Σκάι κατέθεσε σήμερα στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, την πρώτη δόση του τιμήματος για την αδειοδότησή του, ύψους 14.533.333 ευρώ, καθώς επίσης και όλα τα σχετικά παραστατικά.

Όπως διευκρίνισαν οι υπεύθυνοι του τηλεοπτικού σταθμού, ο Σκάι κατέβαλε την πρώτη δόση του τιμήματος ως οριστικός υπερθεματιστής του διαγωνισμού.

Επίσης το μεσημέρι της Παρασκευής και ο Βαγγέλης Μαρινάκης εκ μέρους της εταιρείας ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ κατέθεσε το ποσό των 24,6 εκατ. ευρώ.

Μήνυση από τον Alpha

Μήνυση για το αδίκημα σε βαθμό κακουργήματος της ψευδούς βεβαίωσης κατέθεσε το μεσημέρι ο τηλεοπτικός σταθμός ALPHA σε βάρος του γενικού γραμματέα Ενημέρωσης Λευτέρη Κρέτσου και κατά των πέντε μελών της Επιτροπής που διενήργησε ελέγχους "πόθεν έσχες" των υπερθεματιστών του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες.

Η μήνυση, που κατατέθηκε από το νομικό εκπρόσωπο του τηλεοπτικού σταθμού, καθηγητή Πάνο Λαζαράτο, ζητά την δίωξη των έξι μηνυομένων υπό τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου. Στη μήνυση σύμφωνα με πληροφορίες καταλογίζεται στα μέλη της Επιτροπής, ότι δεν προέβησαν σε λεπτομερή έλεγχο του "πόθεν έσχες" που προσκόμισε ο κ. Καλογρίτσας προχωρώντας στην σύνταξη σχετικού πρακτικού, ενώ στον κ. Κρέτσο ότι υπέγραψε το εν λόγω πρακτικό.

Σε δηλώσεις του μετά την υποβολή της μήνυσης ο κ. Πάνος Λαζαράτος ανέφερε:

«Οι εισαγγελικές αρχές δεν παρενέβησαν μέχρι σήμερα, όπως γνωρίζετε, στο ζήτημα του εκκρεμούς διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών. Οι εισαγγελικές αρχές έπρεπε να έχουν παρέμβει. Για το λόγο αυτό ο ALPHA κατέθεσε μήνυση για κακουργηματική ψευδή βεβαίωση σε βάρος των 5 μελών της επιτροπής πόθεν έσχες και κατά του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης κ. Κρέτσου, που ενέκρινε αυτό το πρακτικό. Πρόκειται για μία μήνυση για κακουργηματική ψευδή βεβαίωση με τις επιβαρυντικές περιστάσεις των καταχραστών του Δημοσίου. Ελπίζουμε ότι η επιτροπή ενστάσεων, τις προσεχείς ημέρες θα κάνει το καθήκον της».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News