default-image

Αυτοσχέδια χωματερή καταστρέφει το περιβάλλον (video-photos)

Κρήτη
Αυτοσχέδια χωματερή καταστρέφει το περιβάλλον (video-photos)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από μπάζα και βιβλιοθήκες μέχρι καρέκλες θαλάσσης και κάθε είδους αδρανή υλικά  εναποτίθενται εδώ και καιρό σε περιοχή των Καλεσών σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλουν  κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής στο neakriti.gr.

Οπτικοακουστικό υλικό που εστάλη στο neakriti.gr  μπορεί να παραπέμπει στην γνωστή σε όλους μας χωματερή των Πέρα Γαλήνων αλλά δεν είναι. Πρόκειται για έναν ιδιόκτητο χώρο που έχει μετατραπεί σε αυτοσχέδιο  χώρο ανεξέλεγκτης  διάθεσης απορριμμάτων , με την κατάσταση ωστόσο που έχει δημιουργηθεί να προκαλεί την οργή των πολιτών καθώς όπως λένε ναι μεν ο χώρος είναι ιδιόκτητος, αλλά στην ουσία πρόκειται για μία απαράδκετη κατάσταση που εγκυμονεί σοβαρότατους κινδύνους για την δημόσια υγεία καταστρέφοντας παράλληλα στο έπακρο το περιβάλλον.

Φορτηγά κατεβαίνουν εδώ και μήνες στο συγκεκριμένο χώρο και αφήνουν από μπάζα  και οικοσκευές  μέχρι βιβλιοθήκες και καρέκλες θάλασσας, σύμφωνα με τον καταγγέλλων τα στοιχεία του οποίου είναι στη διάθεση του neakriti.gr Έχουμε ενημερώσει τη δημοτική αρχή Μαλεβυζίου και μας δήλωσαν ότι γνωρίζουν το θέμα . Αλλά πιστεύω ότι το θέμα είναι σοβαρό  καθώς πλέον τα μπάζα έχουν φτάσει σε πολύ μεγάλο ύψος και σίγουρα οι  επιπτώσεις στην υγεία μας θα είναι εμφανείς.

Από την πλευρά του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Άρης Σαλούστρος μιλώντας στο neakriti.gr ανέφερε ότι σε κάθε περίπτωση δεν επιτρέπεται η εναπόθεση μπαζών σε ιδιωτικούς χώρους αλλά και οπουδήποτε πλην της χωματερής των Πέρα Γαλήνων. Δεν μπορεί ο καθένας να κάνει ότι θέλει . το Γνωρίζουμε το θέμα και έχουμε ενημερώσει και την αστυνομία για να επιληφθεί του θέματος εφόσον χρειαστεί.

Ενώ από την πλευρά του  ο αντιδήμαρχος Μαλεβυζίου κ.Λυδάκης μιλώντας στο neakriti.gr αναφέρει . Το θέμα είναι γνωστό και έχω έρθει σε επαφή με τον υπεύθυνο , διαβεβαιώνοντας με ότι έχει σταματήσει να πηγαίνει μπάζα αλλά χώμα το οποίο και θα χρησιμοποιηθεί για να φυτεύσει δέντρα στην περιοχή. Σε κάθε περίπτωση αυτό το φαινόμενο που καταγγέλλουν οι κάτοικοι πρέπει να σταματήσει και εμείς οι ίδιοι αυτό θα πράξουμε καθώς το σωστό και νόμιμο είναι τα όποια υλικά πάνε εκεί από μπάζα, βαριά αντικείμενα και γενικότερα σκουπίδια να εναποτίθενται στην χωματερή.

Ερασιτεχνικό video που εστάλη στο neakriti.gr και δείχνει την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή των Καλεσών.

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_v0a2d4oo/

Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News