Ειδήσεις

Χίος: Ξυλοδαρμοί και πετροπόλεμος στον καταυλισμό της Σούδας

Τέσσσερις τραυματίες και δεκαπέντε προσαγωγές είναι ο απολογισμός της συνέχειας των συγκρούσεων από το μεσημέρι της Πέμπτης έως τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, μεταξύ ομάδας Αλγερινών μεταναστών που διαμένουν στον καταυλισμό της Σούδας στο Κάστρο της Χίου.

Οι Αλγερινοί μετανάστες υπό την επήρεια αλκοόλ ξεκίνησαν να πετάνε πέτρες και να σπάνε με καδρόνια ο,τιδήποτε έβρισκαν μπροστά τους. Τα επεισόδια επεκτάθηκαν κι εκτός του καταυλισμού με την ομάδα των μεταναστών να σπάει το αυτοκίνητο ενός υπαλλήλου που εκείνη την ώρα εκτελούσε βραδινή βάρδια.

Υπό τον φόβο γενικευμένων επεισοδίων, οι υπόλοιποι πρόσφυγες και κυρίως οι οικογένειες ζήτησαν να μεταφερθούν εκτός καταυλισμού κι έτσι μετακινήθηκαν είτε στον Δημοτικό Κήπο είτε στο πάρκο βόρεια του καταυλισμού του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.

Από τον πετροπόλεμο τραυματίστηκαν τέσσερις μετανάστες που μεταφέρθηκαν στο «Σκυλίτσειο» Νοσοκομείο για παροχή πρώτων βοηθειών.

Χάρη στην άμεση επέμβαση των ΜΑΤ, σύμφωνα με το protothema.gr, η τάξη αποκαταστάθηκε και όπως έγινε γνωστό η Αστυνομία προχώρησε σε 15 προσαγωγές ατόμων τα οποία θα μεταφερθούν σε προαναχωρησιακά κέντρα με σκοπό να απελαθούν.

Εντωμεταξύ, άλλοι 241 πρόσφυγες και μετανάστες στα νησιά έφτασαν το τελευταίο 24ωρο στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Συγκεκριμένα, καταγράφηκαν μία άφιξη στη Λέσβο, 41 στη Σάμο, 123 στη Χίο, 58 στην Κω και 18 στην Κάλυμνο.

Δείτε βίντεο από τα επεισόδια στη Σούδα

Σχόλια