default-image

Κάηκε το σπίτι τους: Μια γροθιά για τη μάνα με τα 4 παιδιά

Κρήτη
Κάηκε το σπίτι τους: Μια γροθιά για τη μάνα με τα 4 παιδιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεγάλη κινητοποίηση, αυτήν την φορά όχι μέσω των αρχών αλλά από  τους ίδιους τους πολίτες βρισκεται σε εξέλιξη προκειμένου να βοηθήσουν την οικογένεια από τα Δειλινά να ανταπεξέλθει στα νέα άσχημα δεδομένα που έχουν προκύψει στη ζωή της μετά την ολική καταστροφή του σπιτιού της το μεσημέρι της Πέμπτης.

>>ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΠΑΡΑΝΑΛΩΜΑ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ ΜΕΡΑ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΕΓΙΝΕ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΔΕΙΛΙΝΑ

Η οικογένεια με τα τέσσερα ανήλικα παιδιά από τη μια στιγμή στην άλλη βρέθηκε στο δρόμο καθώς, έπειτα από φωτιά, καταστράφηκαν τα πάντα μέσα στο σπίτι της καθιστώντας αδύνατη τη διαμονή της μέσα σε αυτό. Μάλιστα χθες το βράδυ χρειάστηκε να φιλοξενηθούν σε γειτονικά σπίτια.

"Αυτό που μας συνέβη είναι απίστευτο. Ευτυχώς λέω που εκείνη την ώρα που ξέσπασε η φωτιά, τα παιδιά ήταν στο σχολείο και εγώ στη δουλειά. Δεν θέλω να φανταστώ τι θα γινόταν σε διαφορετική περίπτωση," τονίζει στο neakriti.gr η μήτέρα. Μ.Α. προσθέτοντας ότι "και αυτό το βράδυ θα φιλοξενηθούμε εδώ και εκεί. Δεν  μας έχει μείνει τίποτα. Τα παιδιά το πρωί δεν είχαν ούτε ρούχα να βάλουν για να πάνε στο σχολείο. Είμαι σε απόγνωση και δεν ξέρω τι να κάνω. Αυτό που προέχει είναι να καθαριστεί το σπίτι και να βρω τα απολύτως απαραίτητα για τα παιδιά μου."

'Ήδη από χθες το απόγευμα έχει δημιουργηθεί μια ανθρώπινη αλυσίδα αλληλεγγύης με πρωτοβουλίας της εθελοντικής ομάδας Κίτρινη Αποστολή που δραστηριοποιείται στο Facebook.

Η Κίτρινη Αποστολή καλεί τον κόσμο να συνεισφέρει όπως μπορεί από την πλευρά του καθώς το σπίτι όχι μόνο δεν είναι κατοικήσιμο αλλά πλέον δεν υπάρχουν ούτε τα προς το ζην ακόμη και για τέσσερα ανήλικα παιδιά.

Ο κόσμος έχει ανταποκριθεί στο μέγιστο βαθμό και συνεχίζεται αυτή η  συμπαράσταση στην οικογένεια. Το σπίτι έχει καταστραφεί ολοσχερώς.Η μητέρα που την συνάντησα είχε πάθει σοκ αλλά της υποσχέθηκα ότι όλα θα πάνε καλά. Μάλιστα να σας πω ότι έχουν βρεθεί ήδη τα χρώματα για να βαφτεί το σπίτι, αλλά και αρκετές οικιακές συσκευές και είμαστε σε πολύ καλό δρόμο, χάρη και πάλι στον κόσμο που πραγματικά μας έχει συγκινήσει και ανταποκρίθηκε τάχιστα,  υποστηρίζει στο neakriti.gr o κ. Αποστολάκης.

Η οικογένεια με ανήλικα παιδιά έμεινε στο δρόμο . Και εμείς δεν θα μπορούσαμε να μείνουμε απαθής απέναντι σε  αυτό το δράμα. Οποιοσδήποτέ θέλει να βοηθήσει μπορεί να το κάνει, μέσω της σελίδας μας στο Facebook από όπου και θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση για το πώς εξελίσσεται η υπόθεση. Απλά  θα ήθελα να πω ότι θα υπάρχει συντονισμός από την ομάδα για να δοθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα «ανάσα» στην οικογένεια, προσθέτει ο εμπνευστής της εθελοντικής πρωτοβουλίας που αριθμεί στη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης περισσότερα από 11.000 μέλη και όλο αυτά τα χρόνια έχει σταθεί αρωγός σε ανθρώπους που δοκιμάζονται ποικιλοτρόπως από την κρίση.

Διαβάστε τι αναφέρεται στη σελίδα στο Facebook από την Κίτρινη Αποστολή.

Στα δύσκολα είμαστε δυνατοί.

Σήμερα από ένα τραγικό συμβάν τα όνειρα μιας οικογένειας στα Δειλινά έχουν ανατραπεί πλήρως!! Δυστυχώς από φωτιά που ξέσπασε στο σπίτι από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία όλα τα πράγματα της οικογένειας καταστράφηκαν. Από τα πιο μικρά έως τα πιο μεγάλα!! Επειδή η κυρία ζει με τα τέσσερα κορίτσια της και είναι αδύνατο λόγω της οικονομικής κατάστασης της οικογένειας να στηθεί ξανά το σπιτικό τους, θα χρειαστούμε σχεδόν τα πάντα!!!! Περισσότερες πληροφορίες αύριο για να μπορούμε να κάνουμε στοχευμένη βοήθεια..

Ενώ άλλη ανάρτηση λίγες ώρες αργότερα από τη δημοσιοποιήση του θέματος απο τα ΜΜΕ  αναφέρει:

Ήδη η ανταπόκριση του κόσμου για τους συμπολίτες μας στην περιοχή των Δειληνων είναι συγκινητική! Θέλουμε να ενημερώσουμε πως θα αρχίσουμε με καθαριότητα του χώρου,βάψιμο και ηλεκτρολογικα από την αρχή!ύστερα από αυτό θα ξεκινησουμε να συλλέγουμε τα βασικά για την οικογένεια! Χρειάζεται συντονισμός και πλάνο!Θα αναρτηθεί στην σελίδα της Κίτρινης Αποστολής πλήρης λίστα για τα απαραίτητα! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη

φωτογραφία αρχείου

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News