default-image

Χάκερ δημοσίευσαν το διαβατήριο της Μισέλ Ομπάμα

Κόσμος
Χάκερ δημοσίευσαν το διαβατήριο της Μισέλ Ομπάμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια φωτογραφία που φέρεται ότι είναι το σκαναρισμένο αντίγραφο του διαβατηρίου της Μισέλ Ομπάμα διέρρευσε σήμερα στο διαδίκτυο, μαζί με προσωπικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που ανήκαν σε έναν χαμηλόβαθμο υπάλληλο του Λευκού Οίκου ο οποίος εργάστηκε στην προεκλογική εκστρατεία της Χίλαρι Κλίντον.

Ο Λευκός Οίκος απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για τη γνησιότητα του διαβατηρίου της πρώτης κυρίας και των άλλων εγγράφων. Ο Τζος Έρνεστ, ο εκπρόσωπος του προέδρου Ομπάμα, είπε μόνο ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το θέμα σοβαρά.

"Είμαστε ενήμεροι για τις πληροφορίες των μέσων ενημέρωσης και είναι κάτι που το ερευνούμε" ανέφερε η υπουργός Δικαιοσύνης Λορέτα Λιντς.

Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου φαίνεται ότι προέρχονται από τον λογαριασμό του υπαλλήλου Ίαν Μέλαλ και περιέχουν διάφορες πληροφορίες σχετικά με τον σχεδιασμό των εκδηλώσεων στις οποίες μετείχε η Κλίντον.

Η διαρροή αυτή έρχεται να προστεθεί σε πολλές άλλες που έχουν σημειωθεί τους τελευταίους μήνες σε βάρος Αμερικανών πολιτικών.

Μόλις την περασμένη εβδομάδα η ομάδα DC Leaks έδωσε στη δημοσιότητα προσωπικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του πρώην υπουργού Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ στα οποία εξέφραζε την απαρέσκειά του για την Κλίντον και για τον υποψήφιο του Ρεπουμπλικανικού κόμματος για την προεδρία, τον Ντόναλντ Τραμπ.

Ο ίδιος ο Πάουελ επιβεβαίωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς ότι τα μηνύματα ήταν αυθεντικά.

Ειδικοί στον τομέα της κυβερνοασφάλειας και στελέχη των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι η DC Leaks είναι η "βιτρίνα" μιας ευρείας επιχείρησης κυβερνοεπιθέσεων της ρωσικής κυβέρνησης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News