default-image

"Είχα πλήρη άγνοια" λέει ο αγρότης για τα 4.800 χασισόδεντρα

Κρήτη
"Είχα πλήρη άγνοια" λέει ο αγρότης για τα 4.800 χασισόδεντρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται να περάσει ξανά το κατώφλι του ανακριτή Ηρακλείου ο 39χρονος αγρότης, ο οποίος συνελήφθη την Τετάρτη από την ΕΛ.ΑΣ. για τη φυτεία-μαμούθ με τα 4.800 χασισόδεντρα, που βρισκόταν εντός θερμοκηπίου στο Αντισκάρι της Μεσαράς.

Ο 39χρονος ιδιοκτήτης του θερμοκηπίου, οδηγήθηκε το πρωί της Πέμπτης στον Εισαγγελέα, ο οποίος του άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για καλλιέργεια κάνναβης, με την επιβαρυντική περίπτωση καθ' όσον το προσδοκώμενο όφελος του δράστη υπερβαίνει το ποσό των 75.000 ευρώ. Σημειώνεται ότι η εν λόγω πράξη επισείει ποινή ισόβιας κάθειρξης και χρηματική ποινή από 50.000 έως 1 εκατομμύριο ευρώ! 

Εξάλλου, ο 39χρονος κατηγορείται και για παραβάσεις της νομοθεσίας «περί όπλων», καθώς το ένα από τα δύο όπλα (η καραμπίνα) που εντοπίστηκαν στο θερμοκήπιο από τους αστυνομικούς, ήταν κλεμμένo.

Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στη συνέχεια στον ανακριτή Ηρακλείου, από τον οποίο ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Δευτέρα.

Στο μεταξύ, οι ίδιες ποινικές διώξεις που ασκήθηκαν στον 39χρονο, βαρύνουν δύο ακόμη άτομα: Πρόκειται για τον αλλοδαπό, ο οποίος φέρεται να φυλούσε τη χασισοφυτεία και ο οποίος κατάφερε να διαφύγει προχθές της σύλληψής του και για ένα νεαρό ντόπιο, 22 ετών, ο οποίος -επίσης- αναζητείται από τις Αρχές. 

Σημειώνεται πάντως ότι ο 39χρονος φέρεται να υποστηρίζει ότι δεν γνωρίζει το παραμικρό για τα χιλιάδες δενδρύλλια, ισχυριζόμενος ότι νοίκιαζε το θερμοκήπιο στον 22χρονο.

φωτογραφία αρχείου

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News