Ειδήσεις

«Γιορτή» στα Χανιά για την παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

Ο Δήμος Χανίων γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, με μία σειρά δράσεων που θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 23 και θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου.

Σε δήλωση της η Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Βαρβάρα Περράκη, απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στις δράσεις, τονίζοντας ότι οι εκδηλώσεις αποτελούν ευκαιρία για όλους μας για καλύτερη γνωριμία με την ενδοχώρα και τις ομορφιές του τόπου μας.  Η Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής του Δήμου Χανίων, Γεωργία Αποστολάκη - Σαρικάκη, επισημαίνει από την πλευρά της ότι οι δράσεις πραγματοποιούνται με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης, της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων, του Ορειβατικού Συλλόγου Χανίων και του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων.  

Να σημειωθεί ότι την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων στο πλαίσιο της "Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού" θα προβεί σε έκπτωση 10%, μόνο για τους τουρίστες, που θα κάνουν αγορές από τα εμπορικά καταστήματα της πόλης μας.

Αναλυτικά οι δράσεις:

• Από τις 23 έως τις 27 Σεπτεμβρίου: Φωτογραφική έκθεση για τα σπήλαια και την ενδοχώρα των Χανίων, με θέμα: "Αυτό το μέρος, που φαντάζει σκοτεινό, βαθύ κι επικίνδυνο". Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στην Κρήνη της Σπλάντζιας, σε συνεργασία με τον Ορειβατικό Σύλλογο  Χανίων και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων και την έχει επιμεληθεί ο Κωνσταντίνος Πρώιμος.

• 26 Σεπτεμβρίου: Πεζοπορική διαδρομή από το Γουβερνέτο έως το Σταυρό Ακρωτηρίου. Αναχώρηση από τα γραφεία του Ορειβατικού Συλλόγου Χανίων, στις 2 το μεσημέρι.

•27 Σεπτεμβρίου: Μουσικοχορευτική εκδήλωση στη Δημοτική Αγορά, στις 9 το πρωί, με αφορμή την άφιξη κρουαζιερόπλοιου τη συγκεκριμένη ημέρα στα Χανιά.

• 28 Σεπτεμβρίου: Ξενάγηση στην Αρχαία Απτέρα για το Ειδικό Γυμνάσιο.

Σχόλια