default-image

Εργαστήρι για την τέχνη της αφήγησης στο κατARTι

Πολιτισμός
Εργαστήρι για την τέχνη της αφήγησης στο κατARTι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι κάνει έναν δάσκαλο γοητευτικό; Πως καταφέρνει ένας παραμυθάς να μας καθηλώσει; Τι είναι αυτό που μας μαγνητίζει σ' έναν ομιλητή; Ένα εργαστήρι για την τέχνη της αφήγησης και του προφορικού λόγου με την Βαλεντίνα Παπαδημητράκη, το οποίο απευθύνεται σε δασκάλους, νηπιαγωγούς, αφηγητές, ξεναγούς και όλους όσους χρησιμοποιούν τον προφορικό λόγο στη δουλειά τους.

Ένα μάθημα, μια αφήγηση παραμυθιού, μια ομιλία, είναι μια μικρή παράσταση. Μια παράσταση, όπου ο πρωταγωνιστής της, είτε είναι εκπαιδευτικός, είτε αφηγητής, είτε επιστήμονας που δίνει διάλεξη, δανείζεται κάποια εργαλεία από την τέχνη του ηθοποιού.

«Ας γνωρίσουμε λοιπόν αυτά τα εργαλεία, ας ανακαλύψουμε και ας εξασκήσουμε τα εκφραστικά μας μέσα, ώστε να τα χρησιμοποιούμε συνειδητά στην εκπαιδευτική διαδικασία, στην αφήγηση ενός παραμυθιού, σε μια διάλεξη μπροστά σε κοινό ή όπου αλλού χρειάζεται ο καθένας».

Ανάσα, ηχοχρώματα, παύση, ρυθμός, αμεσότητα, σωματική εμπλοκή. Ένα εργαστήρι για την τέχνη της αφήγησης και του προφορικού λόγου.

Τετάρτες 5, 12, 19, 26 Οκτωβρίου και 2, 9, 16, 23 Νοεμβρίου 7 - 9 μ.μ.

στο ΚατARTι - Κονδυλάκη 10, Ρέθυμνο - πληροφορίες-εγγραφές: 28310 61585 - 694 5032304.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News