default-image

Ένας επικίνδυνος εθισμός

Περίεργα
Ένας επικίνδυνος εθισμός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Είναι ένα πολύ ανησυχητικό φαινόμενο, να εθίζονται μικρά παιδιά, στα λεγόμενα Ενεργειακά Ποτά, που κανονικά θα έπρεπε να κυκλοφορεί... με συνταγή γιατρού... Τόσο επικίνδυνο είναι για την ανθρώπινη υγεία, σε ότι αφορά ανθρώπους με ιδιαιτερότητες στην υγεία τους, είτε επειδή είναι μαθητές γυμνασίου, λυκείου ακόμα και... δημοτικού (!), είτε επειδή είναι ενήλικες με προβλήματα που μπορεί να τα έχουν χωρίς να το ξέρουν.

Υποτίθεται πως αυτά τα ποτά (γιατί δεν είναι κάτι άλλο), δίνονται στους αθλητές για να τους προσφέρουν "ενέργεια"...

Πώς σας ακούγεται όμως το γεγονός, ότι γονείς επικοινωνούν μαζί μας και διαμαρτύρονται γιατί τα βρίσκουν στα κυλικεία κάποιων σχολείων; Τα ξέρει αυτά η Περιφερειακή Εκπαίδευση Κρήτης και προσωπικά ο Γιώργος Τερζάκης (που είμαστε απολύτως βέβαιοι πως τώρα διαβάζοντας το θέμα αυτό, δεν θα κάτσει με σταυρωμένα τα χέρια).

Αλλά και το Υγειονομικό. Κάνει τους απαραίτητους ελέγχους στα κυλικεία των σχολείων; Και αν ναι, έχει διαπιστώσει κάτι τέτοιο; Διότι δεν είναι κι ότι καλύτερο στο όνομα του "εμπορικού ανταγωνισμού" ενός κυλικείου για παράδειγμα με ένα περίπτερο που βρίσκεται έξω από το σχολικό συγκρότημα, να έχουν πρόσφαση οι μαθητές σε τόσο επιβαρυντικά για την υγεία τους ποτά... Αυτά προς το παρόν...

Θα περιμένουμε να μάθουμε επίσημα τι έχει γίνει από πλευράς αρμοδίων, αν και εφόσον κάτι γίνει, μετά από αυτό το σχόλιο.

Χ. Π.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News